Nüüd on tekkinud televisiooniturul olukord, mis võib vaataja päris pahaseks ajada. Kodumaiseid saateid tahavad paljud meist ikka enim vaadata, aga kui need saated on kõik korraga kolmes telekanalis korraga, siis millise valiku ja mille järel vaataja tegema peab?

Kõiki need saateid saab muidugi vaadata ka korduses. "Ringvaadet" korratakse juba öötundidel, nagu ka Kanal 2-e "Reporterit" ja TV3-e "Seitsmeseid uudiseid". Need kaks on aga korduses suisa hommikupoole ööd.

Kui "Seitsmesed uudised" olid alles pooletunnised, siis klõpsasid televaatajad kohe teleri teisele kanalile.

Minagi olin siiani harjunud vaatama põhiliselt "Reporterit" kuid nüüd vaatasin "Seitsmeste uudiste" lõpuosa ja peab ütlema, et päris huvitav oli.

"Reporteri" ja "Seitsmeste uudiste" vaatamine hakkab olenema nüüd kindlasti ka sellest, kumb saade suudab vaatajatele rohkem sisukamat ja mitmekesisemat uudistevalikut pakkuda.

Mitmekesine ja sisukas uudistesaade on siis, kui kajastamist leiavad sündmused ja ettevõtmised kõikidest eestimaa piirkondadest ja ei piirdu põhiliselt vaid pealinna ehk Tallinna elu-olu kajastamisega.

Siiani on olnud kahjuks lood sellised, et kaugematesse paikadesse reporterid ei jõua lihtsalt ja seetõttu näidatakse Tallinnas ja selle piirkonnas toimuvat. Tallinnas toimuvat kajastab eelkõige Tallinna Televisioon.

Hea Delfi lugeja, millist uudistesaadet vaatad sina?