"Nagu ikka, on õpilastel ainult õigused. Mul on sellest äärmiselt kahju, sest tegime omast arust eile kõik, mis meie võimuses.

Eile hommikul selgus, et oli seiskunud koolimaja küttevee tsirkulatsioonipump. Koolimaja oli tõsiselt külm. Enne tundide algust lülitasin sisse tagavarapumba. Koheselt hakkasid radiaatorid kiiresti soojenema.

Kuna pea pooled kooli õpilastest käivad koolis õpilasbussidega, ei olnud võimalik ju õpilasi kõiki koju saata. Palusime õpilastel selga panna üleriided ja õpetajad leidsid ka külmadele klassidele alternatiivseid õppetöö kohti.

Mitmeid klasse köeti lisaks ka elektriradiaatoritega. Kes siiski otsustas koju minna, seda puudujaks ei märgitud. Koju minejad olid ainult suuremate klasside õpilased.

Lõunaks selgus, et koolimaja temperatuur ikkagi nõutud tasemele ei tõuse ja peale õpilaste toitlustamist saatsime kõik õpilased koju. See oli pärast neljandat tundi, kell 12. Nii et õpilase jutt ei ole päris õiglane. Koolis tehti kõik, mis võimalik.

Kuna koolilõuna oli juba tegemisel, oleks õpilaste enne lõunat koju saatmine põhjustanud ka lõunasöögi raiskumineku.

Samuti kirjutasin nii e-kooli kui kooli kõikidele õpilastele kui nende vanematele ja lisaks ka kooli kodulehele, kus selgitasin olukorda ja vabandasin ebamugavuste pärast eilsel koolipäeval.

Täna on koolimaja soe ja uus pump tellitud ning lähipäevadel vahetatakse katki läinud pump uue vastu. Seni töötab tagavarapump," kirjeldab olukorda Rakke Gümnaasiumi direktor Arvo Sakjas.