Ülbus ja ülekohus on toonud lõpuks karistuse. Kusjuures tundub, et algas see Anna-Maria Galojanist. Igor Gräzin ütles kunagi ühes vestluses - vabandan kui midagi valesti mäletan, - et Galojan on kõrvulukustavalt loll. Olgu pealegi, eks nad seal „rehvormierakonnas“ tea ise kõige paremini, kes neist kõige lollim on, aga mina küsin siinkohal, et kuis saab rumalam targemale ära teha, kui Jumal ei ole temaga?

See on nii, nagu oleks Jumal valinud Anna-Matia, et näidata: vaadake, mis tunne teil on, kui teilt varastatakse, teile valetatakse ja siis minnakse Euroopasse kaebama ja õigust nõudma.

Minu arvates on võimupartei hetkel täiesti pea kaotanud – nad ei saa aru, mis toimub, ei saa aru, kuidas see ometi nendega juhtuda sai ning rabelevad ja teevad ühe rumaluse teise järel. Aga Jumal ei karista selleks, et hävitada lõplikult, vaid, et tuua kahetsusele ja meeleparandusele.

Kusjuures kahetsus ei ole mitte mokaotsast lausutud „ma vabandan“ või „ma kahetsen“ (et pean üldse teiesugustega tegemist tegema), vaid midagi palju sügavamat. Eelkõige on see tunnistada endale ja teistele ja Jumalale, mida oled valesti teinud.

Eks meil kõigil ole midagi, mida kahetseda, kes meist siin patuta on, aga Eesti valitsuse puhul võiks see kõlada umbes nii:

„Kahetsen südamest, et olen valitsenud väga halvasti, kahetsen et ei ole hoolinud oma rahva olukorrast ja arvamusest, vaid ainult sellest, mida minust Euroopas arvatakse.

Kahetsen südamest, et olen eesti rahvast ja rahva esindajaid mõnitanud ja neile valetanud.

Kahetsen südamest, et minu ja minu valitsusliikmete tegevuse ja tegematajätmise tõttu on mõttetult tuulde lennanud miljardeid rahva raha.

Kahetsen südamest, et olen maksnud ülekohtuselt suuri palkasid endale ja oma kaasosalistele ning kõigile ülejäänutele ebainimlikult väikseid palkasid ja pensione.

Kahetsen südamest, et ei ole karvavõrdki hoolinud Eestimaa tuhandetest nälgivatest lastest, vaid olen kõik vahendid, mida eesti riigil oli võimalik nende heaks kulutada, suunanud tõuaretusse.

Kahetsen südamest, et olen lubanud välismaa pankadel segamatult eesti rahvast orjastada ja tulusid maksuvabalt riigist välja kantida.

Kahetsen südamest, et vaesuse asemel olen püüdnud kõrvaldada vaeseid.

Kahetsen...
Kahetsen...
Kahetsen.......

Mea culpa, mea culpa, mea magnissima culpa.“

Siinkohal oleks tore näha kahetsust ka nende tegude eest, mis ei ole veel avalikuks saanud, sest siis ei peaks enam niipalju jõudu ja energiat kulutama nende varjamisele ja ükskord nad saavad avalikuks niikuinii.

Ühesõnaga, kui peaks toimuma selline tõeline ja südamest tulev meeleparandus, siis minupärast las valitsevad niikaua kui neil rahva mandaat on. Võimu teostamiseks vajalikud käsitööoskused on neil ju olemas ja stabiilsus maksab ka midagi.

Las valitsevad, kui nende tulevased teod saavad kahetsuse ja meeleparandusega kooskõlas olema. Näiteks kui palgad altpoolt kiiresti tõusma ja ülaltpoolt kiiresti langema hakkavad, kuni need omandavad tsiviliseeritud riigile omase proportsiooni, ülekohtuselt propaganda eesmärgil kasutatud rahad tagasi makstakse jne, jne.

Sest Eestis on hetkel revolutsiooniline situatsioon ja revolutsioon võib ju iseenesest tore olla, aga ajalugu on näidanud, et revolutsiooni tugevam külg on just võimu kukutamine.

Varem või hiljem tekib ikka küsimus, et mis saab edasi. Ja tavaliselt saab edasi üks suur segadus ja võimuvõitlus ning revolutsioon sööb oma lapsed.

Ma ei paneks nii väga lootusi ka demokraatiale, see võib ju olla küll parim teadaolev riigivalitsemise vorm, mida inimkond on suutnud välja mõelda, kuid ärme unusta, et demokraatlikul teel on saanud võimule ka paljud diktaatorid ( ja tundub, et just kõige hullemad nende seast). Isegi Hitler valiti saksa rahva poolt.

Siinkohal kutsun kogu eesti rahvast üles samuti kahetsema ja meelt parandama ning palvetama selle eest, et me lõpuks ometi saaksime endale valitsejad, kellel on selleks Jumala valik ja kutsumine ning teadmised, oskused ja südametunnistus.

Palvetame, et tuleks ükskord aeg, kus meie valitsus enam ei oleks meie karistus. Ise me sellist valitsust (vähemalt siiani) valida pole osanud.