Viimati käisin raamatupoes enne aastavahetust - nimelt kingiti mulle jõuludeks Apollo kinkekaart, mille üle olin tõtt-öelda äärmiselt õnnelik. Tudengina kulub raamatute peale üsna kopsakas summa, kui aastate jooksul soetatud erialaste õpikute ja raamatute hinnad kokku lüüa. Seepärast on alati meeldiv saada kingiks nii praktilist asja nagu selleks on raamatupoe kinkekaart.

Ka seekord poest lahkusin kahe juturaamatuga ja ühe õppevahendiga - kokku läks minu mäletamist mööda 37 eurot, mis, tuleb tõdeda, on üsna kõrge hind. Ma tean, et need kaks juturaamatut (George R. R. Martini "Jää ja tule laulu" viienda osa esimene ja teine raamat) oleksin ma kindlasti saanud tellida Inglismaalt ja oleksin säästnud mõlema raamatu pealt 2-3 eurot - kuna eestikeelseid tõlkeid neile raamatutele ei tule veel nii pea ja võõrast keelest arusaamisega probleeme pole. Eesti keeles välja antud õpikut aga mõistagi mujalt ei saa. Võimalus oleks olnud soetada raamat otse kirjastusest - soovitan seda ka lugejatele - kui on kindlasti mingit raamatut/õpikut tarvis, tasub alati üles otsida raamatu välja andnud kirjastuse koduleht ning nendega ühendust võtta - olen sel viisil õpikute pealt säästnud üksjagu raha.

Samas ei piirdu mu raamatupoe külastamise vajadus ainult õpingutega seonduvaga. Kuigi kauplusest iga kuu või tihemini otseselt ei soeta, siis neti kaudu tellin kindlasti vähemalt 2 raamatut kuus või vahel rohkemgi. Nälga ma seepärast ei jää ja raamatu ostmist (oleneb raamatust muidugi) raha kulutamiseks nimetada ma ei söandakski - tegemist on investeeringuga oma teadmistesse.

Kirjandusklassikat käin nõutamas tavaliselt antikvariaatidest või soetan müügiportaalide kaudu, kui väga vaja või hing ihaldab. Hiljuti sain terve raamatute sarja 15 euroga - 10 raamatut sarjas, igaühe hind uuena poes samuti 10 euro kanti. Jälle kopikas säästetud! Ja välismaalt tasub tellida heategevusele annetavatelt raamatumüüjatelt - kuna reklaami teha ei tohi, siis mainin lihtsalt, et inglisekeelset kirjandust (ka haruldasi ja vanu raamatuid) kasutatud raamatute kujul on võimalik tellida ilma saatmiskuluta ka Eestisse. Lisaks on seal pidevad allahindlused olenevalt sellest, mitu raamatut korraga tellid.

Kuigi raamatute peale kulutan üsna märgatava summa, siis nälga ma pole jäänud ja ei jäägi - alati on võimalik leida viis, kuidas saab odavamalt ja mõistlikumalt läbi! Lugemisest olen sõltuvuses, sellest ei loobud - pigem loobun millestki muust.

Head lugemist!