"Džiip ilmus sinna hiljem, aga sõiduauto, mis "edukalt hõivab" korraga kaks autokohta, on seal kindlasti juba rohkem kui kuu aega! Kas tõesti on võimatu selgitada välja, kes need rondid sinna unustas või kellele kuuluvad? Või on nad ammu ARKis arvelt mahavõetud? Või on hoopis varastatud," kirjeldab pealinlane parklas toimuvat.

"Olen peaaegu kindel, et varsti tekib sinna veel mõni autovrakk tühjaks lastud rehvidel, mis omal jõul "ei jõudnud" lammutuskotta või metalli kokkuostu," kurdab kodanik Delfile.

Mustamäe Linnaosa Valitsus linnamajanduse osakonna peaspetsialist Urmas Kõpp sõnas Delfile, et Mustamäel elurajoonides on parkimiskohtadest suur puudus ning kui linnosa valitsus saab info asjatult parkimiskohta hõivava väliste tunnuste järgi romusõiduki kohta, palutakse Munitsipaalpolitsei Ametil sõidukiomanikuga ühendust võtta.

"Tallinna linna heakorra eeskirja § 13 p 6 järgi ei tohi parkida romusõidukit avalikul teel või muul avalikul alal või kinnistu tänavaäärse õue osas. Kui sõiduki registri järgse omanikuga on võimalik kontakti saada, siis tavaliselt peale ühendust võttes parkimiskoht vabaneb ning romusõiduk, kas viiakse lammutusse või mujale paremaid aegu ootama," selgitas Kõpp.

"Maanteeameti liiklusregistrist saab omanik sõiduki kustutada nõuetekohase lammutustõendi alusel. See nõue on oluliselt vähendanud romusõidukite arvu linna avalikes parklates, mis oli aastate eest tõsiseks probleemiks. Fotodel olevatel sõidukitel on küll rehvid tühjad kuid selgeid romusõiduki tunnuseid neil fotosid vaadates väliselt näha ei ole. Oleme edastanud info munitsipaalpolitseile ning omanikega võetakse võimalusel ühendust," sõnas linnamajanduse osakonna peaspetsialist Delfile.