Miks on nii, et kui tegemist on niiöelda riikliku tähtsusega kurjategijaga, et siis pannakse riigis teed kinni et kurjategija lähema tunni jooksul tabada, kuid samas ei suudeta Varvara mõrvarit tabada?

Siinkohal meenub ka näiteks kunagine Türi pastori Harald Meri ja tema koduabilise Valve Kleini koletu mõrv.

Teatavasti sai Harald Merile saatuslikuks see, et mees ähvardas raadio kaudu avaldada KGB-tegelaste nimekirjad. Sel ajal oli presidendiks Lennart Meri.

Tol ajal räägiti sedagi, et mõrvarid pidid olema tuttavad, sest Harald Meri koer polevat haukunud ning ekspertiis on selgitanud välja sellegi, et Harald Meril ja Valve Kleinil oli maha matmise ajal veel eluvaim sees. Klein koristati teelt sel põhjusel, et mõrva tunnistajat ei jääks. Avaldati arvamust, et mõrvaga võisid seotud olla tollase valitsuse tegelased, kes kartsid oma mineviku päevavalgele toomist. Seda kõike on meedias räägitud.

Tänaseks on see koletu veretöö ammu unustatud ja sellest ei räägita.

Kui Harald Meri ja Valve Kleini mõrva taga võisid olla poliitilised jõud, siis miks Varvara mõrva pole suudetud lahendada ja kahtlusalust leida?

Varvara alastikistud surnukeha olla leitud ju mingi kaamera vaateväljast. Milleks siis kaamerad üleval on, kui nad ei suuda kuritegude puhul tõendeid jäädvustada?