Survestamine hakkab peale perekonnast, kui vanem sugulane naerab verinoore tüdruku üle, et see ikka veel nukkudega mängib, ehkki ammu oleks aeg poistega väljas käia.

See jätkub kogu elu, kui sind koolidiskol pipardajaks kutsutakse, kui sa keeldud klassivenda suudlemast ja kui sind imelikult vaadatakse, et 15aastaselt oled ikka veel süütu.

Pidevad kommentaarid, kulmukergitused, imestamised. Ehkki paljud mu sõbratarid on jõudnud juba oma elukaaslastest lahku minna ja ka järgmise mehega on elu puruks, ikka tundub neile naljakas, et mul pole selle aja jooksul veel ühtki meest olnud. Kuigi mina ei naera, kui nad murtud südamega tänaval vastu tulevad. Pigem ikka lohutan.

Ühiskondlik surve olla suhtes või suhetes on nii tugev, et isegi, kui ei ole kaaslast, on ilmselge, et mingi(d) seksisemu(d) sul ikka on. Kas korralikul naisel peaks olema seksuaalsuhe, kui ta ei ole suhtes? Kas need kaks asja koos ei välista vooruslikkust?

Maailmas on tegelikult palju koospüsivaid paare, kuid nendest kuuleme kahjuks harva. Kui paljusid Hollywoodi staare teame, kes oleks loonud paarkümmend aastat tagasi suhte ja hoiaksid seda siiani. Oskaks suurem osa meist nimetada kas või ühe? Olen hakanud meelega selliseid asju jälgima. Johnny Depp on muide üks selliseid. Kuni 35. eluaastani vahetas ta elukaaslasi iga 2-4 aasta tagant. Viimased 15 aastat on tal olnud üks naine. Jim Caviezel, "Mõrvaennetajate" staar, on viimased 20 aastat olnud koos oma inglise keele õpetajast abikaasaga. Johnny ja Jim on mõlemad religioossed inimesed, ilmselt annab see neile jõudu.

Kuid kust peaks jõudu saama tavaline eesti tüdruk? Kell käib, surve on tugev: kaota süütus, loo suhteid, võrguta mehi, õpi seksinippe. Justkui meil oleks kuhugi kiire. 40aastaselt, eas, kus tänapäeva staarid sageli esimese abielu sõlmivad, avastad, et seda kõike võiks ka esmakordselt alles nüüd teha ja midagi ei juhtuks. Ja nüüd isegi teaks, kuidas seda kõike teha nii, et mitte saada nii kohutavalt haiget, ja kuidas leida enda kõrvale inimene, kes on tõepoolest hingesugulane.

Aeg läheb. Aga Põhja-Tallinnal on siiski õigus: meil on aega teha elus kõike ka hiljem. Ja seda kõike, mida teha tahaks, võib vabalt teha ka oma mehega.