Olles mõnda aega aktiivne tööotsija, ei saa ma aru, miks Eesti tööportaalid ei saa koostööd teha tööandjatega. Millegipärast on tööportaalides palganumbrid salastatud. Väga vähesed firmad avaldavad palganumbreid. Miks?

Enamustes EL riikide tööportaalide lehtedel on töötasu lahti kirjutatud, kas siis  tunnitasuna, aastatasuna, saab teha valikuid, miline töö hetkeolukorras sobib ja see ongi õiglane süsteem.

Tekibki küsimus, miks seda ei tehta siin - kas töötasu on niivõrd väike või siis varjatakse seda tahtlikult?

Inimene, kes otsib tööd, saadab meeleheitlikult CV, et haarata kinni igast "õlekõrrest", mis talle vähegi sobiks. Kuid see on tühi töö, CV-keskused vastavad ca kuu aja pärast ja kui üldse vaevuvad vastama, siis on inimene ammu juba midagi leidnud, või otsib ikka edasi.

Süsteem on mäda, tööandja tahab töötajat, kuid varjab palka, vahendaja ei tee selleks midagi. Temale on tähtis, et ta saab tööandja omale kliendiks ja ainult teenib sellega tulu. No kirjutage see palganumber ometi välja, sest igaüks meist kalkuleerib. Kõigile jääks ju palju väärtuslikku aega alles.

Selle keti otsas on ahel pikk ja vaevaline, kuigi seda võiks seadused korrigeerida. Pole ime et töötajate äravool on nii metsikult süvenenud ja süveneb veelgi. Või ehk mõni jääb sõelale?