Jah, ma olen paks, ma tunnistan seda, häbenen natuke ka, aga ei varja. Väga ju ei õnnestugi varjata, isegi kui tahaks:) Igatahes, ma kirjutan sellepärast, et mul on kõrini üldlevinud arvamusest, et kõik naised peavad olema piitspeenikesed, keppjalgadel ja lõngajämeduste käsivartega. (Aga tissid peavad ju ikka suured olema, eks:))

Ja veel rohkem kõrini on sellest, et minusuuruseid ja minust isegi väga palju väiksemaid naisi naeruvääristatakse, halvustatakse, mõnitatakse, kutsutakse hüüdnimedega ja tahetakse keelata ligipääs randadesse. Sest me olevat „koledad,” „okseleajavad,” „rõvedad,” ja mida kõike veel. Et ajame „normaalsetel inimestel” söögiisu pealt ära ja tekitame iiveldustunde, kui julgeme mere ääres esiteks üldse nägu näidata ja teiseks, oh jubedust, särgi ka seljast võtta.

Mul on teile öelda ainult kaks asja.

Esiteks.

Kui minu keha sulle ei meeldi, ÄRA VAATA! Mina ei jää ka sind jõllitama. Ma vaatan sulle korraks otsa, mõtlen, et kas tõesti arvad, et nälginud nägu, loppis silmaalused, keppjalad ja sinised käsivarred on ilusad. Siis mõtlen, et tahaks sulle süüa osta, sest sul endal selleks ilmselt raha ei ole. Ja edasi ma tegelen oma asjadega. Kui sa tuled mulle lähemale, ma vaatan mujale ega tunne end häirituna. Mistõttu jääb mulle arusaamatuks, kuidas minu kohalolek sind nii kohutavalt segada saab. Sinul on ju samuti võimalik mujale vaadata ja minust mitte välja teha.

Avalikud rannad on selleks, et kõik inimesed saaksid sealseid mõnusid nautida. Nii paksud kui peenikesed, pikad kui lühikesed, blondid kui brünetid, vanad kui noored. Kui sulle ei meeldi, mine koju ja päevita seal. Ära mõnita, sõima, naeruväärista ja alanda mind. Ma kuulen, kui sa oma sõpradele mu kintse ja kõhtu kommenteerid ja see teeb mulle haiget.

Teiseks.

Kõik inimesed on ilusad ja head. Välimus ei ole kõige olulisem. Palju tähtsam on see, mis on inimese sees. Inglise keeles öeldakse „don’t judge a book by the cover” ehk siis ära näe ainult kesta, vaata sisse ka enne, kui järeldusi tegema hakkad.

See, et ma olen paksi, ei tähenda, et ma olen nõme, jobu, värdjas ja muidu imelik. Ma olen lihtsalt natuke (võib-olla päris palju) suurem kui sina. Ja söön rohkem. Aga see ei anna sulle õigust minu üle nalja heita.

Ega muud tarka polegi. Rohkem sallivust ja mõistmist, et rahu oleks maa peal ja kõik inimesed saaksid end hästi tunda.

Päevitamiseni!