18-aastane Brenda, kes hetkel kassi eest hoolt kannab ning kelle ema nägi intsidenti oma silmaga ja kutsus kohale politsei, tunnistab, et keegi ei suutnud tuvastada teo toimepanijat, kuid välistab võimaluse, et kass kukkus ise alla.

Tema sõnul nägi mitu inimest kassi majast kõrge kaarega eemale lendamas. Kuulda oli ka rõdu-ukse paukumist ning hiljem vaadati rõdult korraks alla, kuid kui politseisse helistaja püüdis korteri elanikega kontakti saada, ei avanud keegi ust.

Brenda sõnul tunnistas ka politseinik ise, et kuigi midagi tõestada on raske, ei tohiks kassi kindlasti säärasele omanikule tagastada ning pigem tuleks ühendust võtta mõne loomade turvakoduga.

"Kiisul on lõua alt katki, kuid ma ei oska öelda, kas see on nüüd sellest kukkumisest või millest," ütleb ajutiselt kassi perenaiseks saanud noor daam, kellel puudub paraku võimalus kass päriseks endale võtta, kuna tal juba on üks kass ning hoolitsust vajab ka kaheaastane laps.

MTÜ Kasside Turvakodu otsib juba võimalust, kuidas transportida kiisu Paidest uude ja turvalisemasse paika.

"Politsei on teadlik antud juhtumist. Politseipatrull käis juhtumit kohapeal uurimas, suhtles võimalike tunnistajatega ning tuvastas, et keegi ei oska öelda, kas kass kukkus ise või keegi viskas ta alla. Suheldud on ka inimesega, kes kõne politseisse tegi ja kelle käes kass hetkel on. Ka tema ei oska öelda, kas tegemist oli kukkumise või viskamisega. Kõik, kes intsidenti nägid, nägid pealt vaid kukkumishetke.

Looma abistamise ja loomapidamistingimuste kontrollimisega tegeleb Eestis mitu organisatsiooni: Eesti loomakaitseselts, veterinaar- ja toiduamet, loomade varjupaigad, keskkonnainspektsioon ja teatud juhtudel ka politsei. Looma julma kohtlemist nähes tuleks kindlasti teatada politseile ja patrull sõidab kohale esimesel võimalusel. Kui aga märgatakse, et omanik on looma hooletusse jätnud, hoiab teda ebanormaalsetes tingimustes või näljas, on otstarbekas pöörduda esmalt veterinaar- ja toiduameti poole, sest loom võib eelkõige vajada veterinaararsti abi," seletab politsei pressiesindaja Kristi Kais.

Nähes hättasattunud looma võib helistada:

* veterinaarameti vihjetelefonile 605 4750

* Eesti Loomakaitse Seltsi infotelefonile 526 7117

* politsei hädaabinumbrile 110

* erinevatele loomade varjupaikadele