Olen viimasel ajal tasulisi tualette küll harva kasutanud, ent minu sisemine tunnetus ütleb, et 20 senti oleks taolise teenuse eest viisakas hind, eriti veel Stroomi rannas.

Kui pead vanas rahas üle 7 krooni välja käima paljalt ihuhädade leevenduse eest, paneb see mitu korda mõtlema, enne kui rahakotilõuad lahti teed, ja nii on täiesti arusaadav, et merevees kakajunnid hulbivad ja kes teab, kui suure osa soolasest mereveest moodustab hoopis kusi. Eks see on viisakuse küsimus muidugi ka, kuid nii kallis hind möödapääsmatu ostu puhul ajab hinge täis. Mul tekib tõsine küsimus, kes seal üldse käiks!

Ja oleks siis ka tualett. Mingi urgas see päris tõesti ei ole, kuid müüja ei sõnanud mulle musta ega valget, kui talle raha letile ladusin ja seletasin, mille eest. Vaatas vaid arusaamatul pilgul otsa. Ning tualeti põrand oli oli liivane, mis mind muide häiris. Olen avalikes, üle kahe korra odavamates avalikes WCdes kohanud pigem laitmatut puhtust.

Tualeti külastasin ära ja sain hädast lahti, aga hing oli haige. Mõtlesin kohe tükk aega, mida saab 50 sendi eest: jäätise, saiakese, leivapätsi, piimapaki, 2 kohukest.

Röövlid, ma ütlen!