Kommentaator kirjutas nii:

Saage aru inimesed: see raha, mis otse vanemate taskusse makstakse, EI OLE laste, vaid nende vanemate huvides. 70% ei vaja ei 19 ega ka 45 eurot, ülejäänut 30% ei päästa see 45€ mitte. Selle asemel:

1. Rahaline riigipoolne lastetoetus nulli.

2. Selle raha eest: tasuta koolilõunad.

3. Koolijärgsed huviringid, võimalus kasvõi pikemalt avatud koolimajas teha “koduseid” ülesandeid, tegeleda hobidega, isegi õhtusöök vastavalt vajadusele?

4. Laste arstikülastuste visiiditasust vabastamine, tasuta hambaravi.

5. Koolivormid, spordirõivad/vahetusjalatsid riigi kulul. Riigihankega ei tohiks ka väga kallis kokku tulla.

6. Prillid, inhalaatorid, tervisega seotud erivahendid tasuta.

Kõik ülalmainitu on sõna otseses mõttes AINULT laste huvides. Ning skaleerub hästi laste arvuga leibkonnas. Ning välistab asjaolu, et laps nälgib, kuna vanemad panid lasteraha eest tinti. Lisaks : pakub riigipoolse koolijärgse tegevuskava loomisega lapsele koha, kus rahulikult õppida, omavanustega mängida-suhelda. Ning abiks ka maksumaksjatele: emad-isad ei pea enne tööpäeva lõppu robinal tipptunni ajal kuhugi liduma, liikluses higistama vaid saavad rahulikult sobival ajal järeltulevasele põlvele järgi minna teades, et jõngermann ei hängi kusagil Viru keskuses vaid on turvalises ja järelvalvega asutuses.

Jah. Kõik see läheb tiba rohkem maksma, kui 45€ kuus inimese kohta. Kuid kõik ei vaja seda.

Anda raha keskmisele inimesele ja loota, et ta sellega korrektseid  otsuseid teeb, siis tsiteerides Carlin’it : Kujuta ette, kui rumal on keskmine inimene. Ning kujuta ette, et pool inimkonnast on temast veel rumalamad.