Olles saadet umbes 2-3 minutit jälginud, hakkasin ma selle vastu tõsist vastikust tundma. Nimelt näidatakse seriaali igas episoodis kolme perekonda, kes valmistavad oma võsukesi ette missi- või misterivalimisteks. Ettevalmistustelt ei puudu juuste värvimine, juuksepikendused, kunstküüned ning -ripsmed, hammaste valgendamine või võltshambad (teadupärast toimub lapseeas piimahammaste vahetumine jäävhammaste vastu ning milline ilus miss saaks osaleda võistlustel tühja sahtlireaga?) ning solaariumi- või spreipäevitus. Tüdrukutele pannakse selga väikesed kleidikesed, mis sobiksid pigem Poola autoteede ääres seisvate naiste selga, ning näole tõmmatakse paks kiht meiki. Paljude tüdrukute ettevalmistusprotsessidest ei puudu ka Botox ning implantaadid.

Kogu protsessi juures on aga vanemad vaid parimate soovidega ning teevad seda vaid tahtmisega, et nende võsuke oleks kõige kaunim ning võidaks tiitli. Kuid kas see on kõike seda väärt? Minul tekib küsimus, et kas vanemad teevad seda enda laste pärast või hoopis selleks, et iseendale oma laste kaudu kuulsust koguda. Jääb mulje nagu vanematel oleks elus midagi saavutamata jäänud, mistõttu üritavad nad oma võsukesi sellest päästa ning laste kuulsuse kaudu ise tuntust koguda.

Kuid mis saab nendest lastest 10, 20 või 30 aasta pärast? Selline inimeste „tuunimine“ juba nii varajasest elueast ei saa lõppeda hästi – nahk muutub kortsuliseks, juuksed langevad välja, hambad muutuvad tundlikuks ja nii edasi. Kas see tähendab, et need lapsed peavadki eluks ajaks jääma botoxit süstima ning erinevaid pikendusi/implantaate paigaldama, et säilitada oma normaalne välimus? Tegelikult ei saa üldse kindel olla, kui kõrge eani need lapsed elavad, sest selline lapsepõlve hävitamine võib viia nii suurte tervislike kui ka psühholoogiliste häireteni, mis lühendavad eluiga.

Mida arvate teie, kas tegu on normaalse laste kasvatamisega või tuleks sellistelt vanematelt lastekasvatusõigused ära võtta?