Õpilased toovad mõnikod õpetajatele kommi, õuna või šokolaadi. Ka mulle on toodud. Viimasel ajal aga tundub, et mõni õpilane teeb õpetajatel ikka väga vahet. Kolleegid kallas kommisülemitega üle, mind aga lubas õhku lasta!

No kus on siin õiglus või võrdsus või võrdne kohtlemine?

Teisalt on õpilased aga väga võrdsed. Üks õpilane lubas mul munad maha võtta. Mind ajas see muidugi muigama, kuna olen naine, mispeale õpilane vihaselt küsis, et mis siin naljakat on!

Tõepoolest: meestel ja naistel vahe tegemine ei ole ilus, seega ongi paslik ähvardada naisõpetajat kohitsemisega. Mis siin sobimatut?

Muidugi väljendub veel õpilaste vahetegemine selles, kui rõõmsalt või kas üldse nad õpetajatele tere ütlevad. Mõnele õpetajale minnakse rõõmsalt teretades vastu, mind nähes keeratakse aga teinekord selg, et ei peaks tere ütlema.

Igapäevasest sõimust koolitunnis ma parem ei räägigi. Pole vist kohta, kuhu mind poleks saadetud ja süüdistust, millega mind poleks üle valatud. Olen koolis enda kohta nii palju uut teada saanud: et teen õpilastel vahet, hindan näo järgi, solvan, mõnitan ja nii edasi. See kõik on mind mõnikod pannud mõtlema, et ehk peakski nii tegema, siis oleks süüdistustel vähemalt alust.