Esiteks loetakse Eestis kriminaalkorras karistatavaks täiskasvanu seksuaalsuhet alla 14aastase lapsega. Seks 14aastase lapsega pole Eesti riigis aga süütegu. USA-s peetakse 17aastast veel lapseks ja tema võrgutamine on karistatav kui pedofiilia - sellele järgnevad karistused ning häbiplekk, millest niisama enam lahti ei saa. On üsna kurb, kui vähe hoolib meie riik tegelikult oma nõrkadest tulevikurajajatest - lastest.

Teiseks, paljud kommenteerijad mainisid, et tüdruk ise oli lõdva püksikummiga ning rippus õpetajal kaelas. Pärast kommentaaride läbi lugemist, vaatasin uuesti artikli üle. Seal oli selgelt lõik: “Me käisime koos pargis jalutamas ning mõnikord kohtusime tunni ajal koridoris, kui teisi polnud. Ühel päeval võtsin julguse kokku ja suudlesin teda. See, et ta mind ära ei lükanud, näitas, et ta hoolis minust.” Jalutamas käiakse kahekesi, suudeldakse kahekesi ning suhet luuakse kahekesi. Ma ei väidagi, et tüdruk nüüd süütuke oli piltlikult öeldes, aga kuidas saab sellises olukorras sõimata tüdrukut nagu oleks tema lõdva püksikummiga?

Kolmandaks, otsus suguelu alustamise kohta on üks tähtsamaid elus. See tüdruk oli vaid 14aastane ja kuigi ta artiklis mainis, et vaid kuu pärast suhte alustamist läksid nad voodisse, peaks lugeja mõistma, et nad ju tundsid teineteist kauem ja see niinimetatud sebimise-periood kestis juba tükk aega. Lisaks, esimese vahekorra ajal olid nad väga hoolikad, kasutasid ju vahendeid, laps tehti valmis alles sügisel, nagu kirjutaja ise mainis. Seega, selle ajaga jõudis see 14aastane laps oma tunnetes väga sügavale jõuda ja te võite küll naerda ja parastada, aga lapsearmastus on alati olnud midagi muud, kui täiskasvanu oma.

Neljandaks, märkasin kommentaarides viha vanemate vastu. Küsiti, et kus ema oli, kui oli vaja tütart kasvatada. Palun öelge mulle, milline ema kontrollib tütart nii pingsalt, et ta teab täpselt, mis kell, kus ja kellega ta on? Ja kui tütar tuleb koju ja ütleb, et läheb sõbranna juurde, siis ema lubabki tal lahkelt minna. Kasvatusest ammugi rääkimata, sest keelatud vili on alati magusaim ning tänapäeval on just 14aastased need parimad vilja maitsjad.

Viiendaks on hämmastav loo tõsidus. Siin polegi mõtet hakata kedagi süüdistama või kaitsma, aga kas tõepoolest võib iga noor ja kena meesõpetaja (või ka naisõpetaja) astuda õpilasega suhtesse, kuigi see on ebaeetiline ning teha seejärel, mida iganes tahab? Nimetatud artikli kirjutaja ilmselt koolis kellelegi asjast ei rääkinud, aga see õpetaja ju töötas koolis edasi. Tal oli väga lihtne võtta ette lihtsalt järgmine neiu ja natukene temaga lustida.