Nii mõnedki paarid punnitavad publiku ees õnnelikku nägu teeselda kümneid aastaid. Sõpradele südamepuistamise hetkedel selguvad aga suhte tumadamad tagamaad. Pahatihti kutsub musterpaar üksteist omavahel enam kui inetute nimedega ning piidleb põlgust täis pilguga.

Just see põlgust täis pilk ajas mindki paremat tähelepanu mujalt otsima. Usun ennast tõestanud ütlemisse: „Mida otsid, seda ka leiad.“ Nii leidsin minagi oma ellu naise, kellega algul ikka ilusti sõprust plaanisime. Kuidagi aga hakkasid asjad ja vastutõrkuvad tunded hoopis teises suunas omapäi liikuma.

Mäletan, millise lubadusega ma uuelt tuttavalt telefoninumbrit palusin. Selgitasin, et olen linnas uus ning soovin leida sõpru. Lisasin konkreetselt, et suhe on olemas ning midagi sellist ma ei oota ega soovi. Sel hetkel uskusin ise seda pea sada protsenti ning ei näinud temas midagi muud peale lõbusa uue sõbra.

Minu ehmatuseks oleme kõigest nädala jooksul leidnud üksteises üles kõik selle, mida meie suhtekaaslased enam näha ei ole tahtnud. Võõrale inimesel on kergem ilusaid asju öelda, kuna ei pea kartma naeruvääristamist ning niisama mühatust komplimendi peale. No, parematel päevadel ehk saab oma suhtekaaslase käest ka asjalikuma tagasiside. Üldjuhul aga otsib naine pigem mingit tagamõtet, miks talle ilusaid sõnu ütlesin.

Hetkel on väga raske end sirgel rajal hoida ja kontrollida. Kui olen uue naistuttavaga koos, kaob kaine mõistus nelja tuule poole minema. Alles jääb vaid lõhn tema pluusil, tema naeratavad silmad ja soe lähedus. Ei, ma ei ole lasknud sel kõigel kaugemale minna üksteise kõrval jutu rääkimisest. Hinges ja peas käib aga tema kõrval olles paras mäss.

Püüan endale alati selgeks teha- ka uue tuttava puhul on just suhte värskus see, mis meeli erutab ja kutsub. Kujutlen end kiirelt temaga kahe- aastasesse suhtesse ning proovin sellega pea kainena hoida. Meil mõlemal on paigas harjunud elukorraldus ning ühised majanduslikud kohustused paarisuhetes. Juba sel tasandil läheks seniste suhete lõhkumine üsna valulikuks.

Kevad teeb samal ajal oma tööd ning sisendab hinge, kuidas elu on lühike ning keegi ei saa keelata selle nautimist. Just elu nautimisena ma meie ühiseid hetki näengi. Tema toetab minu unistusi ja mina saan talle pakkuda seda soojust, mida kodust juba ammu enam ei leia.

Kirglikumad inimesed viiksid ilmselt selle suhte kiirelt järgmisele tasandile. Ma südamest loodan, et sel juhul jään mina pigem tuimaks eesti meheks. Hindan vana ja sissetöötatud suhet rohkem kui ülepeakaela armumist uude inimesesse.