Mida oleks neil pakkudagi? "Parim enne" möödas, oma mehe ees ollakse nagu avatud raamat ja midagi uut justkui pakkuda pole. Ometi on naisel oma mehe ees eeliseid, mis uuel tulijal puuduvad ning naisele on oluline oma positsiooni teada.

Mees valis sinu

Kui oled loonud suhte mehega, oled väljavalitu. Sinu kaaslane on suhelnud elu jooksul tõenäoliselt paljude naistega, kuid välja valis sinu. Seega on sul positsioon sinu mehe elus, mida teistel ei ole. Ta ei vali igaüht. On naisi, kellega talle meeldib või on meeldinud flirtida, mõne teisega on tal olnud seiklus, kuid selge on see, et elukaaslaseks ta igaüht ei tahaks. Sinus on see miski olemas, mille pärast ta on otsustanud oma elu sinuga siduda, see on väga tugev märk.

Meestele ei meeldi muutused

Elu koosneb pisiasjadest nii harjumustes kui muudes eelistustes. Kui inimesed elavad koos ja armastus tuhmub, tekib harjumus. Muidugi, armastus ei pruugi tuhmuda lõplikult ja võib muutuda sügavamakski, kuid harjumus tekib igal juhul. Inimene ei suuda koos elada päris igaühega ja koosolemine eeldab kohandumist. Kui teie perekond just igapäevane sõjatander ja tülide pesa ei ole, tähendab see, et suudate kenasti koos eksisteerida. Isegi kui mees igatseb romantikat kasvõi kellegi teisega, on tal igapäevasest mugavast keskkonnast loomuda raske.

Oma naine tunneb meest hästi

Alguse vaimustus on tore asi, kuid mida rohkem inimest tundma õpid, seda rohkem võib ka olla asju, mis ei meeldi. Uus inimesega lähedamaks saamine ei pruugi olla valutu. Kui oled inimesega koos elanud, tead kõiki ta veidrusi ja oled nendega leppinud. Samas tead ka teise inimese eelistusi ning oskad nö õigesti käituda. Pikalt koos olnud paar on teineteisele suur tugi, juhul kui on tahet. Tundes oma abikaasat hästi võib igaüks olla soovi korral talle kõige kindlamaks partneriks kriisiolukordades, mida võõras inimene ei suuda.

Paaridel on ühised mälestused

Mida pikem kooselu, seda rohkem ühiseid mälestusi. Mõne sellise elluäratamine võib paari hoobilt ühele lainele viia. Kui ollakse ühe põlvkonna inimesed, on side seda suurem. Mees võib küll nautida oma uut noort ja seksikat naist, kuid ühised mälestused oma pikaaegse partneriga võivad tema südant sügavalt liigutada ja panna teda mõistma, et see on miski, millest on raske loobuda. Samuti tunneb uus potentsiaalne partner end kõrvalejäetuna, kui mees oma eakaaslasest pikaaegse naisega ühele lainele saavad. Sellele on raske midagi vastu panna.

Mehed igatsevad naise vaimustust

Põhjused, miks mehed siiski kodust eemale võivad jääda, ei ole tegelikult ületamatud ning hea tahtmise korral suudab naine need korvata ilma suurte ohverdusteta. Intiimsus ja vaimustus on peamised võtmesõnad. Seksuaalse läheduse taastamine on omaette laiem teema. Lähedus ja soojus on suhtes olevale mehele kindlasti sama olulised kui naiselegi, kuid neist veel enamgi igatseb mees, et keegi temast vaimustuks. Pika kooselu jooksul muutub just see sageli naisele raskeks. Kõik, mida mees teeb on ju teada-tunda, selles pole midagi pöördesseajavat. Just sel põhjusel leiavad mehed sageli enda kõrvale noore naise. Mitte seetõttu, et nad just noorust jahiks, vaid eelkõige sellepärast, et noort naist on lihtsam vaimustada oma elukogemuse, tarkuse ja ka varaga. Noor naine vaatab mehele sagedamini alt üles, vähemalt alguses. Kuid ka see võib pöörduda ja siis on mees suuremas hädas kui enne. Kui aga temast suudab vaimustuda ja teda tunnustada naine, kes on elanud ta kõrval aastaid, on see õnsduse tipp.

Ideaalis mehed oma pikaaegseid kaaslasi ei vahetaks. Võib küll juhtuda, et tekib lühiajaline vaimustus seksuaalsel pinnal, kuid sellisel juhul tahavad mehed sageli oma naise juurde tagasi pöörduda, kui mõistus selgeks lööb. Juhul kui neid võetakse.

Nii mehel kui naisel on vajadusi, mida vastassugupool saab edukalt täita, kuid paraku tekivad sageli barjäärid inimeste vahele kas tülide käigus või lihtsalt elurutiinist ja väsimusest. Kuigi mehel on suhtes isegi kandvam roll, kui naisel, on naisel oma mehe ees suuremad trumbid kui ühelgi võõral naisel. Kui ta ainult tahab, ei saa üksi noor tibi talle vastu.