Vanalinn

Pean Tallinna vanalinna vaieldamatult kõige ohtlikumaks piirkonnaks. Kui sinna öisel ajal nina pistad, siis päris kindlasti juhtub midagi, st näed kedagi näoli maas, kaklemas või sinu endaga tüli norimas.

Minu kõige hiljutisem kogemus on augustis Sõpruse kino eest, kuhu sõitis tume BMW, millest astusid välja turjakad, valgetes t-särkides, lühikeste juustega sellid vanuses 30-40, kes peksid iga ettejuhtuvat meessoost isikut. Lihtsalt lahmisid lõbu pärast. Seejärel istusid autosse ja sõitsid minema. Kogu “lõbu” kestis minuti-kaks. Nägin ka politseisse helistajaid, kuid korravalvureid küll mitte. “Seda juhtub tihti, teevad kokaiini ja siis käivad linnas laksimas,” rääkis hiljem vanalinna ööeluga tuttav sõber.

Kesklinn

Jalutasin kino “Kosmose” ees asuvas, linnast välja viiva bussipeatuse suunas, kui nägin seal umbes kümneliikmelist kampa vanuses 18-25. Lähemale jõudes sain aru, et kamp ei ole ühtne ning umbes kolme tegelasega noriti tüli. Minu möödumise hetkel läksid rusikad käiku ning pidin sõna otseses mõttes rabeleva seltskonnaga mõned sekundid “kaasa tantsima”, enne kui jooksuga minema sain. Ei, ma ei häbene minema jooksmist, see on väga tervislik ja arukas sellistel hetkedel!

Mustamäe

Mustamäel Tondi tänava ja Tammsaare tee ristmikul nägin maikuu alguses, kuidas kaks meessoost tumedalt riietatud tüüpi vanuses 18-25 lähenesid nende ees kõndivale neiule. Üks ühelt poolt, teine teiselt poolt, surusid ta endi vahele ja trügisid teda lähedal asuva pargi poole. Suurest ehmatusest ei osanud tüdruk piuksugi teha.

Läksin järgi ja karjusin “mis siin toimub?” Hetkega lõpetasid nad tüdruku trügimise, kes vabanenuna kohe minema jooksis. Sellele järgnes venekeelne sõim ja minu jälitamine. Õnneks nad mulle lähedal asuvasse baari järgi ei tulnud.

Ühistransport

Õhtuse Tallinna ühistranspordi sisemus on karm paik. Juba näiteks bussi sisse astudes võib nuusutades selgeks saada, mis sees toimub. Kui haiseb uriini, higi ja odekolonni järgi. Siis peab jälgima, et ise eluheidikule liiga lähedale ei satuks. See nakatab. Kui õhus on niiskust ja viinahaisu, siis võib kindel olla, et bussis on lärmav isik või seltskond.

Nägin juulis trollis number kuus linnast väljuval suunal, kuidas vene keelt kõnelev ilmselgelt purjus noormees üritas kõigi sõitjatega juttu teha. Käes oli tal õllepudel. Tähelepanu mitte saades, muutus ta üha agressiivsemaks, kuni üritas ühele noormehele ebaõnnestunult jalaga näkku lüüa. Õnneks oli valitud ohver koos kahe sõbraga. Tülinorija võeti haardesse ning visati järgmises peatuses välja, õllepudel saadeti hooga järele.

Üldistavalt on nii, et mina ei soovita Tallinnas keskööst hommikul kella viieni ringi liikuda. Ohtlik linn.