Tõsiselt vihale ajab mentaliteet, kus sooja rüüpe alla vajutanud kodanik oma taara autoaknast tänavale või maanteekraavi pillutab. Mis toimub sellise frukti peas, kas tal peab oma isiklik sanitar harja ja kühvliga järel käima?

Olen mõelnud, et äkki need kohvitopsiga kodumaa reostajad on endised suitsetajad, kes ühe sõltuvuse teise vastu vahetanud ja oma halvad kombed kiivalt säilitanud? Kusjuures, ei peljata oma ergutava joogi pakendit keset südalinna otse sõiduteele virutada. Kõik bussipeatused ja käidavad kohad on laiaks sõidetud topse priskelt täis.

Tundub, et peagi peab uue "Teeme ära" talgu korraldama, seekord siis nimeks "Korjame topsid 2016". Ah, et mida mina siis nende topsidega teen, et teistele eeskujuks olla? Täiesti ebanormaalse inimesena ma isegi viitsin nad kokku voltida, et niigi ahtakeses avalikus prügikastis jääks ruumi ka teiste kodanike prügile. Milline tohutu energiakulu ja viitsimine, eks?

Maast üles ma üldjuhul neid hüljatud termotopse korjama ei kipu. Küll aga võtan eranditult üles kõnniteele jäetud klaaspudeli ja toimetan selle konteinerisse. Isegi klaasikilde olen ettevaatlikult teelt eemaldanud. Liigun ise palju rattaga ning hoolin neljal käpal liikuvatest parimatest sõpradest. Nii jäävad minu ratta rehvid terveks ning kõik kutsud jõuavad ühes tükis oma koju tagasi.

Topsivendadel aga soovitan ajud puhkerežiimilt üles äratada - nii mugav ei saa olla, et oma risu otse tänavale virutada!