Aga Mis meil - nihutame iga 5 aasta järel kogu aeg pensionipiiri edasi. Mis tast 70 peale viia? Pigem juba 80. Veel parem oleks 100. Kui tahaks Euroopa tippu jõuda, siis võiks olla juba 120 panna.

Miks inimesed lähevad siit ära? Sest vaesema inimese elu ja selle kvaliteet ei kõlba kassi saba alla ka. Igalt poolt kooritakse ja ole kui ori - ei mingit elu, sest elu sõltub rahast. Raha juurde ei saa, aga kulud muudkui suurenevad.

Lastetoetused - olematud, pension - olematu, töövõimetuspension - olematu. Arstiabi - Tallinnas oota järjekorras 2-4 kuud, hambaravi - toetused olematud, hinnakiri kirves jne.

No pange 70, aga et oleks garanteeritud igal inimesel töö 70. eluaastani! Ma ise juba peaaegu 30. 20. aastate alguses vinguti, et me ei soovi sind tööle võtta, pole kogemusi, vaid mingi mõttetu ülikooli poisike. 25-aastaselt vinguti, et teadmisi on liiga palju, miks erinevates firmades olnud, aga palka pakume ikkagi vähe. Isegi 1200 palga osas tehakse "opadiiiiii", et mida ma endast mõtlen tippspetsialisti kohal.

Vanemad on peaaegu 60. Keegi neid tööle ei taha, CV-dele ei vastata, tagasisidet ei saa ja kust on saadud, seal tuleb välja, et juba liiga vana. Isegi koristajaks enam ei sobi. Välimus kui 40-sel ja haridus olemas.

Ja mida veel meestest rääkida. Üks sugulane suri 36-aastasena, teine oli 43. Ka 49-aastaselt ja 55-aastaselt on meie suguvõsast parematele jahimaadele mindud. Kas haigused või avariid vms õnnetused. Paljud 25-60 vahel hoopis töötud. Täiesti uskumatu. Nii vaatad, et mingi 50% mehi isegi ei venita 70ni välja, ja kes venitab, neil pension olematu. Riigiametnikud vms tegelased, kellel pensioni loetakse maksude pealt - nemad elavad kui kuninga kassid pensioni ajal.