Hiljaaegu külastas 24-aastane naisterahvas oma sugulastega Tallinna kesklinnas ostukeskust, et saada oma tuttavatega kokku ja käia poodides niisama ringi. Ostukeskusesse sisendes märkas Delfile kirjutanud naine viit mustanahalist meest ostukeskusest väljumas. Tol hetkel pani ta neid lihtsalt tähele ja muud midagi.

"Läksime sugulastega lahku, otsustasin oma noore alaealisest sugulasega ka toidupoest läbi," kirjeldas naine, kuidas nad magusaleti juurde jõudsid ja seal ostmiseks sobivad toidupoolist valima hakkasid.

"Kõndisime riiulite vahel, valisime midagi magusat hamba alla, kui järsku olid meie ümber need samad tursked mustanahalised mehed. Kergelt ehmatasin, aga arvasin, et ju lihtsalt oli neil veel midagi poest vaja ja tulid poest midagi võtma," kirjeldas naine esialgset ehmatust, aga asi muutus kahtlaseks, kui noorem sugulane aina rohkem tema külje alla puges. "Kuule, nad jälgivad meid ja ei lähe ära," tundis noorem sugulane hirmu.

Noored üritasid nende piiramisrõngast kuidagi mööda minna, aga ei õnnestunud. Pundi liider tegi noortega juttu. „Tere ilusad tüdrukud, kuidas teil läheb,“ sõnas üks mees inglise keeles väga tugeva aktsendiga. Pole just kõige hirmsam eksole, aga kui oled sellel hetkel viie mehe piirasmisrõngas, siis tekib korraks hirm küll," sõnas naine Delfile. Tema kirjelduste järgi olid mehed tõmmud, mustade habetega ja kandsid turult ostetud võltsbrändid seljas.

"Meie neile ei vastanud, liikusime kassade poole. Nägime, et mehed jälitavad meid. Maksime ära ja kiirendasime sammu, mehed tulid meile järele. Tol hetkel mõtlesin, et nüüd me neist ei pääsegi. Liikusime ettejuhtuvasse poodi sisse ja jäime sinna „asju vaatama“," ei osanud noored midagi targemat ette võtta. Silmanurgast jälgiti, et mehed passivad ukse ees. Õnneks ei viitsinud mehed noori kaua oodata ja läksid ostukeskusest minema.

"Mul pole midagi nende välismaalaste vastu, aga selline jälitamine ja piiramisrõngas panid küll korraks mõtlema," ütles naine Delfile.