"Eesti e-riik on oma olemuselt ainulaadne. Tahame teha nii, et see saaks tuntuks terves maailmas," ütleb Johan Tali. Kolmiku sooviks on kaardistada kaasaegse linnaruumi ja virtuaalse maailma kokkupuutepunkte. Nende loodud projekt esindab Eestit maailma suurimal arhitektuurinäitusel – Veneetsia arhitektuuribiennaalil.

Selle tarvis töötati välja ainulaadne näitusepaviljon, kus kohtuvad digitaalne maailm ja tegelikkus. Paviljonis viibides saab igaüks virtuaalses reaalsuses tegutsedes mõjutada teda ümbritsevat keskkonda.

Eesti noored teevad koostööd maailma parimate programmeerijatega, kes aitavad neil tulevikku tänapäeva tuua. Tööd on palju – tuleb luua andmesidevahetussüsteem, mis kasutab kõige uuemaid veebitehnoloogiaid. Kõik selleks, et nii virtuaalse kui füüsilise paviljoni külastajad saaksid erakordse kogemuse osaliseks.

Tuksami sõnul on üheks näituse väljundiks virtuaalne sild meie koduse Eesti ja kauge Veneetsia näituse vahel. Niimoodi saab iga eestlane, olgu ta Mustamäelt või Viljandist, näitusest osa, ning terve maailm saab näha eesti arhitektide ja IT-meistrite ühist visiooni virtuaalse maailma tulevikust.

Et projekt teoks saaks, vajavad noored arhitketid abi. Erakordsele ideele saab õla alla panna kuni 21. aprillini Hooandja veebilehel. Tali sõnul on Hooandja leht juba iesenesest üks virtuaalsuse ja reaalsuse piiril toimiv nähtus: "Mõtlesime, et just see tee on õige inimeste kaasamiseks."

Näituse lehekülg Facebookis: https://www.facebook.com/vabaruum