Näen paljusid juhte roolis mobiiltelefoniga rääkimas või selle äppe kasutamas. Sellel juhul saan täiesti aru, miks mind ei märgata – ilmselt on Facebookis suhtlemine, helistamine ja samaaegselt sõitmine tähtsam. Selline teguviis pole mitte ainult ebaseaduslik, vaid paneb reaalselt teiste liiklejate elud ohtu. Viisakusest pole mõtet rääkidagi.

Ülekäigurajal peab andma teed kõigile jalakäijatele, aga see, kui mind ei lasta vankriga üle, nörritab mind eriti. On ette tulnud ka juhuseid, kus veidi laiemal teelõigul näiteks üks auto laseb mööda, aga kõrvalreas sõitev auto seda ei tee, ja nii jäängi täiesti ohtlikku olukorda lõksu. Koos oma väikese lapsega. Keset sõiduteed.

Vaadates meie liikluses toimuvat, tunnen tõesti kurbust. Kõigil on ükskõik. Vaata ise, kuidas saad, ning mingisugusest elementaarsest viisakusest või seaduste järgmisest pole juttugi. Vahel tundub tõesti, et liikluses peetakse reeglitest kinni ainult autokooli eksameid sooritades või vilkureid nähes. Kui load käes, siis võib endale justkui kõike lubada.

Hea autojuht, palun pööra tähelepanu jalakäijale! Ka tema tahab koju jõuda.