See on järjekordne suletud ring, mida eelnevad põlvkonnad on "loonud". Keegi "tarkpea" otsustas tööle võtta hea haridusega inimesi. See tekitas firmas head tulemused. Tagajärjena hakkasid konkurendid ka kõrget haridust nõudma. Nüüd, kus kõrg- ja erialane haridus on saanud normiks tööpakkumistel, on tööpakkujad muutunud mugavaks. Ei süvene kandidaadi oskustesse-omadustesse, vaid vaatavad külma ärimehe kalkuleerimisega fakte.

Mainitud "turu ja tööjõu olukord" aga nõuab korraliku tööotsija poolset investeeringut. Seetõttu on mitu aastat kestev õpe väga suur aja, vahendite ja kogemuste investeering. Lisaks nõuavad "ärimehed" heade algteadmiste kõrvale ka reaalset erialast kogemust (töökogemus peaks nagu sündides kaasas olema). Eks ikka selleks, et firmal kuulsus ja raha kasvaks!

Seega, kõigile vanema põlvkonna inimestele: teie olete selle olukorra loonud, mitte sellega toime tulla püüdvad noored. Noori mõnitades, et ei saa hakkama ja hakaku nad täiskasvanuks, teete maha oma loodud maailmapilti! Natukene austust ja eelarvamustevaba suhtumist noortesse, kes peavad looma lahendused teie majandusmudeli käimashoidmiseks. Mis teile sobivad, on odavad (teei taha ju oma pensioni kulutada, see on niigi väike).

Jõudu pensionil, kui noori tööturule ei lase!