Sarnasest juhtumist ja murest kirjutas meile ka üks Delfi lugeja. "Kas Facebookis võib kasutada teiste inimeste profiilipilti ja avaldada sellise asja nagu musta nimekirja," on lugeja nõutu. "Nimelt kasutas üks selline lehekülg Facebookis minu ühe tuttava pilti, kuna ta ei ostnud välja oksjonil võidetud mingit toodet. Kui välja ei ostetud, siis hakati ähvardama ja päeva möödudes oli tema pilt juba mustas listis. Lugeja küsib, kas Facebooki kasutustingimused lubavad teiste pilte häbiposti lisada?

Sellele küsimusele vastas veebikonstaabel Maarja Punak. "Sellises enampakkumises osalemise kohta peavad olema väga selged reeglid. Inimesi peab olema teavitatud, et juhul, kui nad eset välja ei osta, siis nad satuvad n-ö musta nimekirja," kirjeldas Punak, mille kohta peaksid inimesed kindlasti teavet saama.

Veebikonstaabli sõnul on aga tegemist veebilehega, kus inimesed ise käivad kommenteerimas ning nende profiilipilt on seal nähtav. Keegi ei keelavat veebilehe haldajal pakkumisi pildistada ja neid hiljem enda lehele postitada.

Lugeja saatis ka ühe konkreetse musta nimekirja näiteks, mille kohta uurisime veebikonstaablilt lähemalt.

"Antud konkreetne must nimekiri on konkreetse lehe sisene nimekiri ning seda ei levitata mujal avalikus ruumis. Sinna saavad sattuda vaid inimesed, kes on antud lehe enampakkumistel reegleid rikkunud ja kokkuleppest taganenud," sõnas toimetusele teadaoleva Facebooki lehekülje musta nimekirja kohta Maarja Punak.


Kui ka sinul on veebipoodide või Facebooki lehekülgedega sarnaseid lugusid rääkida, pane need teele aadressil rahvahaal@delfi.ee!