Ega selles köhas ja nohus ju midagi imelikku ei olekski, kui see ei oleks mänguväljaku külastamise tagajärg. Ma nüüd ei saagi enam aru, kas mina olen imelik, et pean nohu ja köha haiguseks ning ei vii oma last selliste ilmingutega laste kollektiivi või on need lapsevanemad, kes oma tatised ja köhivad lapsed mänguväljakutele, lasteringidesse ja kollektiivi toovad. Tundub, et vanemad on võhiklikud või veel kurvem - hoolimatud oma lapse ja ka teiste laste suhtes.

Ma ei räägi siin tänaseks populaarseks kujunenud "lõpunohu" terminile vastavast kergest nohisevast ninast, vaid ikka paksu rohelise tatiga voolavatest ninadest ja ragiseva köhaga lastest. Jah, ka meie käime nohuga väljas, kuna värske õhk mõjub hingamisteedele hästi, kuid mänguväljakud ja teiste lastega mängimine on välistatud.

Ka lasteringis on täiesti tavaline nähtus nohused ja köhivad lapsed. Kui lasteaeda haige lapse viimisel on vabanduseks, et ei ole lapsele hoidjat ja ei saa töölt koju jääda, siis väikelaste lasteringi tullakse ju koos lapsega oma vabast ajast. Miks te teete seda, kallid vanemad? Köha ja nohu on nakkushaigused. Palun katkestame selle nõiaringi ja ravime lapsed terveks.