Lugeja kirjutas, et kommentaariumid ja Facebook kihab inimestest, kes kiidavad kassapidaja tegu heaks ning seega tolereerivad vargust. Omalt poolt tahaks öelda klienditeenindajate kaitseks, et mul pole kahju, kui nad minu ostult oma kaardiga lisaraha teenivad, sest nende töö on kurnav, palgad väikesed ja hinnad kõrged.

Kuigi lugeja kirja arvestades võib selle teo põhjal olla tegemist ebaseadusliku tulu teenimisega, mis on võrdne sellega, kui keegi su rahakotist sularaha varastab, tahaks öelda, et hinnad ongi Eestis ülemäära kõrged. Inflatsioon on meil ju Euroopa kõrgeim!

Lugeja arvates peabki elu olema selline, et keegi peab 400 euro eest kuus tööd tegema. Jah, selliseid töid paraku on, aga see tähendab, et ka neile inimestele tuleb tagada elamisväärne elu. Sõimata kassapidajaid laiskadeks lohedeks on lühinägelik, kuna vaeses Eesti pole kõigil võimalik kalli raha eest kõrgharidust omandada. Samuti on mõned inimesed sunnitud madala palga eest töötama, kuna nende kraadile pole lihtsalt tööd. Eelmine aasta oli artikkel magistrikraadiga naisest, kes töötab kassapidajana. On siis tema ka laisk, lohe ja ebaõnnestuja?

Mis parata, Eestis on palgad väikesed ja hinnad kõrged. Säästa suudavad vähesed ja kuu lõpuks ots-otsaga kokku tulek võrdub tippspordiga, mida igaüks kahjuks ei suuda. Tavapalgast jääb naguniigi väheks ning seetõttu tuleb otsida ka lisaotsi, mille pealt teenida.

Lugeja, kes kirjutas artikli, võiks ise proovida kuu aega kassas töötada. Siis ta näeks, et see pole kerge. Päevast päeva näha vingus nägudega kliente ning seejuures üritada jääda ise veel sõbralikuks ja viisakaks ning säilitada eneseväärikus. Pole kergemate killast!

Seega kallis lugeja, enne kui hakkad oma mäe otsast sõimama madalapalgalisi lohedeks, vaata enne, kuidas tegelikult Eestis elatakse!