Lähiajaloo valguses ma ei saa aru, miks peaks Tallinnas olema Moskva nimeline park. Ei tea midagi head, mis sealt oleks kunagi Eestile tulnud. Ma ei poolda mingit ajaloolist viha õhutamist, lihtsalt ajaloofaktid on nagu nad on ja meil oleks põhjust pigem neutraalseks jääda. Kui Euraasia suurlinn Moskva tahab omada tükikest Euroopat ja rajab Tallinna pargi koos Tallinna hoonete koopiatega, siis las ta teeb seda. Mastaapidelt saab Moskva park Tallinnas olema protsentuaalselt kordades suurem, kui pisike Tallinna park Moskvas. Ja miks peaks see park Lasnamäel olema? Tundub nagu rajaks Keskerakond Lasnamäele venelaste kinnist getot. Milleks seda aga vaja on? Venelaste huvides selline kapseldamine kindlasti ei ole. Mingi paralleeli võiks tõmmata ususektidega, kes vangistavad oma liikmed mingile kinnisesse territooriumile, et saaks neile takistamatult ajupesu teha. Lasanamäele pole vaja enam Venemaad, vaid rohkem Eestimaad viia!

Tallinna linnajuhtidel poleks kindlasti midagi selle vastu, et linnale osaks saanud terrorirünnakut ja üle 800 surnud linlase mälestust jäädvustada. Eriti kui selleks oleks mingi monumentaalne rajatis, näiteks 8. märtsi mälestuspark. Pargis võiks siis olla kajastatud eesti, inglise ja vene keeles selle terrorirünnaku tagamaad ja tulemused. Kindlasti peaks olema ära toodud ohvrite nimed - näiteks omalaadse seina peal. Asukohaks võiks isegi sobida ka Lasnamägi, kusagil seal kiriku kõrval. See oleks sobiv, sest 800 hukkunu mälestusmärk sobibki kiriku ligidusse ja paepangalt oleks pargis asuv monument kaugele näha. Siis see hakkaks silma ka tihti Lasnamäel käivatele linnaisadele.

Kui me ei mälesta olnut, tahame selle maha salata, siis võib see kõik uuesti korduda. Seepärast peaks Tallinna juhid seda päeva palju mastaapsemalt meeles pidama, et ka muukeelseteni jõuaks kohale, mida Nõukogude sõjavägi tegelikult tallinnale tegi peale selle nn "vabastamise". See terroripommitamine süütepommidega oli teadlik genotsiid, et demoraliseerida vapralt Ida-Eestis Nõukogude vägede vastu võitlevaid eestlasi. Tallinnas peaaegu ei olnudki Saksa sõjaväeosi ja rajatisi. Infrastruktuurgi jäi peamiselt terveks, kuid sihikul olid just emotsionaalselt eestlastele olulised rajatised: Estonia teater, Raekoda jm. Terrorirünnakuid said tunda ka Narva, Tartu ja Pärnu, teised linnad märksa vähem. Meie kohus on seda tehtud ülekohust igavesti meeles pidada!