Elame infoajastul, kus väiksemgi tehniline viperus võib halvata inimeste igapäevaelu, eriti kui meie igapäev tugineb arvutitele, nutitelefonitele ja internetile. Facebook (otseses tõlkes "näoraamat") omab tänapäeval mitmed muidki otstarbeid peale ülemaailme number üks suhtlusportaali olemise.

Facebooki tuhanded ja tuhanded eestlastest kasutajad on vast märganud, et on vähe ettevõtteid, ühendusi, organisatsioone, mis ei omaks Facebooki kontot. Maakeeli käib päevast päeva, tunnist tundi ning minutist minutisse üks pidev infovahetus klientidega, olgu selleks siis teised ettevõtted, ühendused või organisatsioonid, rääkimata inimestest.

See lehekülg on hõlbustanud suhtlemist oma tuttavate, sõbratega, sugulastega ning kolleegidega vast kõigil, kes seda on korragi vähemalt kasutanud. Kõmureporteritel poleks lahata suhteseisudest ega ühe või teise tegemata või tehtud tegudest. Ühel päeval selle võimaluse puudumine tekitab kindlasti ebameeldivusi suurele ringkonnale, kui mitte ka materiaalseid kahjusid ning muid tõsisemaid probleeme.

Välja ei saa jätta ka lõviosa noortest, kelle elu lahutamatu osa on Facebook. On küll suuremaid ning väiksemaid alternatiive Facebookile, aga võrdväärset konkurenti suhtlusvõrgu gigandile hetkel ei ole. Noorte elu justkui seiskuks hetkega, kui selline must stsenaarium peaks tõelisuseks saama. Veel mitte kõige selgema maailmapildiga varateismelisel, kes loomulikalt ka kasutavad antud portaali igapäevaselt ning üleüldse kes veedavad suure osa oma vaba aja virtuaalmaaila avastades - mis saab neist? Ei oska ettegi kujutada. 

Aga nagu ütleb vana tõde, siis inimene harjub kõigega - ka poomisega. Nii radikaalsete tulemustega vaevalt eelneva kirjutise stsenaarium pälvib, kuid annab mõtlemisainet meile kõigile. Siinkohal võivadki lugejad muljetada ning spekuleerida teemal, mis juhtub siis, kui meie elust kaob Facebook.