Riia tänava ristil seisab kohalikele tuttav liiklusmärk "kohustuslik sõidusuund otse", mida on lisatahvliga täpsustatud kellaajaliselt. Kella seitsmest hommikul kuni seitsmeni õhtul on vasakpööre ristil keelatud.

Fotolt jäi segaseks see, kas presidendi alarmsõidukil on sisse lülitatud vilkur - ametikohustuste kiireloomulisel täitmisel võib vilkuriga varustatult presidendi auto ja saateauto liikluseeskirja rikkuda.

Oolitsei- ja Piirivalveameti isikukaitse büroo juht Andris Viltsin selgitas Delfile, et presidendi autode puhul on tegu alarmsõidukitega, mis võivad kõrvale kalduda liikluseseaduse nõuetest, küll aga tuleb tagada teiste kaasliiklejate turvalisus.

Alarmsõitu tehes on väga kindlad reeglid, näiteks tuleb kasutada vilkureid ja sireene. "Ka täna kasutati presidendi ja saateautodel vilkureid ja katkendlikult sireene," lisas ta.

President Kaljulaid viibib Tartus koos Läti president Raimonds Vējonisega, kus üheskoos külastatakse Tartu raekoda. Koos linnapea Urmas Klaasiga antakse Läti presidendile üle Tartu medal.