Seebiooperid tekkisid 1920. aastatel esmalt raadiosaadetena, mille vaheaegadel mängiti pesupulbrireklaame. Neid kuulavad koduperenaised hakkasid neid kutsuma seebiooperiteks. Nüüdseks jookseb meie kanalitel iga päev vähemalt paar seebikat ja vaatajaskond on kirev: teismelistest tüdrukutest lapsega kodus olevate emade ning vanaemadeni välja.

Kindlasti mäletavad paljud meist legendaarset seebiooperit "Metsik Roos" naisest, kes tuli tänavalt ja vaesusest, kuid leidis lõpuks tõelise õnne ja armastuse.

Paljude noorte lemmikuks sai sari "Unistajad", mis rääkis teismeliste muredest ja rõõmudest. "Unistajad" oli populaarne nii poiste kui tüdrukute seas - nimelt käsitleti seal mõlema soo probleeme: toitumishäireid, ootamatut rasestumist, alkoholi, narkootikume, esimest armastust...

Kindlasti ei saa mainimata jätta Austraalia seriaali "Kodus ja võõrsil", mida on filmitud 1987. aastast tänaseni. Sellel maailmakuulsal seebiooperil on juba 24. hooaega ja hoog ei paista vaibuvat...

Kallis lugeja, millised on sinu kogemused seebiooperitega? Kas oled neid kunagi vaadanud või vaatad endiselt? Millised on olnud su kõige meeldejäävamad seebikad ja mis sind nende juures võlus?