Esimene kriteerium loru mehe tiitli saamiseks on lakkamatu õllenälg. Õllejoomist ei takista isegi sellest tingitud rasked tervisehädad nagu maovalu ja pidev pohmelus. Parematel päevadel jagub sellise mehetüübi esindajal rahakest ka viinapudeli jaoks. Põhjuseid tähistamiseks otsib ta igal hetkel ning surub oma geniaalseid ideid kõigile kuulajatele pähe.

Töö tegemine kui selline on luuserile igal võimalikul moel vastunäidustatud. Põhjusteks sobib tuua kasvõi seda sama alkoholi liigtarbimisest tingitud maovalu või suvepuhkust. Talvisel perioodil saab niisama aelemise nimetada ümber talvepuhkuseks - uuesti on töövabastus garanteeritud. Oma lõputut vaba aega sisustab nooremas eas mehikene arvutimänge toksides. Vanuse lisandudes saabub fantastiline võimalus poe kõrval sõpradega istumiseks ning pudelimängu mängimiseks.

Kust siis sellised tööviilijad oma sissetuleku kokku saavad? Nooremas eas aitavad neid naised, kes loodavad meest ümber kasvatada. Keskea saabudes saavad luuserid omale näkku tüüpilise asotsiaali paistes näovormid, mis tarmukatele naistele juba kaugelt kindla signaali saadavad. Selle mehega ettevõtlik õrnema soo esindaja enam vaeva ei hakka nägema - taolise mehe ainukeseks armsamaks on ja jääb siiski pudel.

Luuser - mehe kõige madalam vorm, on nii laisk, et ei ole omale isegi kõige odavamat sõiduvahendit soetanud. See mees ei oma isegi jalgratast mitte, kuid see ei tähenda, et mees peaks omadel jalgadel sihtkohta liikuma. Alati on võimalik pugeda külje alla autot omavale naisterahvale või kogu tema suguvõsale. Siia juurde sobivad kenasti ohked, et kehakaal on tõusnud ning püksid ei taha hästi jalga mahtuda. Alati on võimalik dresside kandmise peale üle minna.

Luuser-mehega vesteldes selgub, et tema tööleajajad räägivad rumalat juttu ning tal on hommikust õhtuni vaja tähtsamaid toimetusi asjatada. Kindlasti teeb muidusööja ümbritsejatele selgeks, et tema ongi see ammukadunud õige eesti mees ning kritiseerijal endal on tuhat viga.

Mida õpetab elamine sellise parasiteeriva näite kõrval? Öeldakse, et iga häiriv inimene ja olukord on tulnud meid endid paremaks inimeseks arendama. Olen varem end saamatuks ja elus läbikukkunuks pidanud. Pärast luusermeest lähemalt tundma õppimist leian, et minu ja tema maailm on kaks erinevat kohta.

Inimene saab ise tohutult palju oma ellusuhtumises ning maailmapildis muuta. Selleks on vaja silmad lahti teha ning õppetund endast läbi lasta. Tark õpib teise vigadest ning selle briljantse võimaluse annab meile kõigile äsjakirjeldatud luuser-mees.