Kuna talv mulle absoluutselt ei meeldi, siis vaatan ehmatusega ilmateadet ja jälgin nädala prognoosi. Ilmajaam.ee muudab oma prognoose pea iga mõne tunni tagant. Päris ehmatav oli näha jõuludeks ennustatud 24 kraadist külma ning kui vaatasin seda ennustust mõni tund hiljem, olid ennustatavad  külmakraadid juba pea kümne kraadi võrra väiksemad.

Milleks siis üldse ilmajaam nädast prognoosi avaldab, kui ta selle paika pidamises kindel pole? Kust need temperatuurid siis üldse võetakse?

Kui neid valesid ennustusi ette tehakse, siis saadakse selle eest ka palka, või kuidas?

Kui jälgida telekanalitest ilmateadet, siis võib vast rohkem uskuda ETV AK ilmateadet. Usutav on ka TV3- e "Seitsmeste uudiste" ilmateade olnud, aga Kanal 2- e "Reporteri" ilmateade on paraku naljaga pooleks võetav. Seal ju ilmateate edastajad lauljad ja seal mängib suuremat rolli ilmateadustaja riietus- välimus kui ilmateade ise.

EMHI on samuti mitmel korral oma ilmateatega eksinud, sest kui on ennustatud suurt tormi, on ilm olnud suisa tuulevaikne.

Kui need niinimetatud ilmatargad oma seapõrnade ja muude asjade pealt ennustamisega puusse panevad, siis sellest pole midagi. Kes neid ilmatarkasid tõsiselt ikka võtab?

Ilmajaamal peaks olema ikkagi võimas tehnika ja selle abil peaks oskama ikka ilmateadet võimalikult täpselt edastada.