Kirjas on kuni 12-tunnised vahetused

Mis kell need algavad? 24 tunni sees on selleks võimalusi oi kui palju, aga paljud inimesed sõltuvad ühistranspordist, mis liigub maa ja linna vahet ainult teatud tundide ulatuses. Kui kuulutuses pole telefoninumbrit, mille kaudu uurida, kas üldse on mõtet kandideerida, siis jääb üle 2 varianti: kirjutada meiliaadressile, kuhu CV tuleks saata ja loota, et vastatakse ja et vastatakse enne, kui kandideerimise tähtaeg kukub, või siis pimesi kandideerida, teadmata, kas tegelikult saaks üldse tööl käiagi.

Variant 2:

Kuulutuses on ilusti olemas ka telefoninumber, millelt lisainfot saada. Helistad ühel päeval 10 korda, keegi ei võta vastu, tahes mis kell helistad. Helistad teisel päeval erinevatel kellaaegadel, ikka keegi ei vasta. Helistad kolmandal, neljandal, viiendal päeval - ikka sama lugu. Milleks pannakse kuulutusse sellised numbrid, millele helistamine on mõttetu? Kui inimene, kes oli mõeldud infot jagama, haigestub, siis tuleks midagi ette võtta, et kuulutusse pandud numbril helistajad saaksid vajaliku info ikkagi kätte. Miks peab tööd otsiv inimene mängima detektiivi ja uurima mööda internetti taga alternatiivseid info saamise võimalusi? Kas tööotsija aeg ei maksa üldse midagi?

Pingeline!

Viimasel ajal on silmatorkavalt paljudes töökuulutustes kirjas nõuetes kandideerijale, et tal peab olema väga hea pingetaluvus. Miks te töö nii pingeliseks olete ajanud? Või on töökohas inimsuhted nii pingelised, et kandideerija peab olema hea pingetaluvusega? Veel paar aastat tagasi polnud pea ükski töökoht nii pingerikas, et töökuulutuses oleks vaja olnud rõhutada, et töötaja peab olema (väga) hea pingetaluvusega. On siis tõesti olukord töörindel muutunud nii närvihaigeks ja koormused nii rängaks?

Ja siis grande finale. Töökuulutuses antakse teada, et ühendust võetakse vaid väljavalituks osutunutega. Ehk kõik ülejäänud võivad omas rasvas küpseda ja oodata nädalate viisi teadmatuses, kas tuleb vastus või ei tulegi. Samas kui need äraütlevad vastused saaks ära saata ühe meiliga, moodustades üheainsa meililisti ja kõik - mitte mingit tuumafüüsikat ega röögatut aega. Nii väike liigutus kümnete inimeste heaks, kes ootavad vastust - aga seda ei vaevuta tegema.

Kurb.