Oli ju algusest peale, ammu enne valimisi, teada, et Tallinnas otsustab tulemuse paljuski vene rahvusest hääletajate osalus ja nende eelistused. Raske on mõista, miks SDE, IRL või Reformierakond varem asjaga tegelema ei hakanud - poleks tarvis praegu pea norus tunnistada oma armetut allajäämist.

Muutus jäi tulemata ning seda on ka Tallinnast eemal elaval inimesel mõneti raske seedida. Eestlasena sooviks alati, et aetaks tõepoolest Eesti asja. Pidevad, tugevasti idapiiri taguse võimu sekkumisega vürtsitatud otsused ja lahendused on vastukarva igaühele, elagu ta Hiiumaal või Põlvas.

Võib ju väita, et muutus oleks jäänud tulemata ka juhul kui pealinnas oleks võimule saanud mõni teine erakond, kuid võimuvahetus oleks siiski marjaks ära kulunud. Tegelikult on lihtsalt kahju tallinlasest, kelle maksuraha eest valmistatakse poroloonist vanakesi ja korraldatakse hiigelkalleid kepikõnni seansse. See on absurdne ja vastuvõetamatu.

Aga mis teha, asjad on selleks korraks jällegi otsustatud ja muutus jäi tulemata. Võimalus Keskerakonnal hoida pealinnas ja pealinnast väljapoole irvitavat ilmet ning toetuda vene keelt kõnelevale elanikkonnale. Tõeline Eesti asi.