Kiired ilmastikumuutused mõjuvad ka inimeste tervisele kehvasti. Enamasti ilmnevad gripitunnused, sest kibedaks muutub kurk ja nina hakkab tilkuma nagu kevade saabudes mahlakask. Et juba esimesi pisikuid hävitama hakata, võiks alustada kohe ennast ravima. Kes viitsisid suvel korjata pärnaõisi, neil on hea võimalus nüüd nendest endale kuuma teed keeta. Kindlasti võiks teeveele lisada ka mett.  Meehind on kaupluses küll kallis, aga ka tervis on meile tähtis ja kallis ning seetõttu võiks igal inimesel ikka vähemalt üks purgitäis mett kodus olla.

Mina olen ostnud kilost "Mesimummi" ja samuti 20 grammist õiemett. Kilone meeämber maksab kaupluses 6.73 eurot. Eks erinevates kauplustes on sellegi hind vast erinev. Õiemesi maksab 0.23 sendi piires. Ka pärnaõied on kallid kui neid apteegist osta. Kui ise neid suvel korjata, siis saab tasuta.

Kui minul on kurk kibe ja nina nohune, siis joon pärnaõieteed meega, määrin peale "Kuldset tähte" ehk Vietnami salvi (selle hind on apteegis 90. senti). Salvi tasub määrida nina alla, kukla piirkonda, meelekohtadesse ja laubale, ka varbavahedesse. Samuti tasuks süüa ka jõhvikaid ja kui on tunda külmavärinaid, siis tasub ka aspiriini sisse võtta.

Fotod tegi kirjamees.