Laseme korraks fantaasial lennata ja mõtleme sellele, et mis saaks siis, kui me kaotaksime pangakaardid, ID-kaardid, kliendikaardid, juhiload ja asendaksime need kõik ühe universaalse kiibiga, mis pandaks näiteks meie naha alla. Lisaksime sellele kiibile ka GPS’i, mis aitaks hädaolukorras politseil või kiirabil meid kiirelt leida. Lisaksime tänavapilti ning asutustesse kuritegevuse vähendamiseks veelgi rohkem kaameraid. Elu oleks väga lihtne, kas pole? Ei pea enam kaasas kandma tüütuid kaarte või sularaha, ei pea muretsema selle pärast, et meie juhiluba või pass on ununenud koju. Õhtul poodi või peole minnes ei peaks enam kartma röövleid, sest poleks enam midagi röövida. Ka "kurikakangelasi" või väärastunud mõttemaailmaga püstolimehi ei peaks kartma, sest iga sammu jälgitakse ja kes see ikka julgeb kaamerate ees peksma hakata. Elu muutuks palju lihtsamaks või mis?

Kuid ärme siinkohal fantaasialendu peata. Mõtleme nüüd sellele natuke teisiti: kui meie naha all on kiip koos GPS’i ja virtuaalse rahaga ning tänavatel jälgib iga meie sammu turvakaamera, kas seda saaks ehk ka kurjalt ära kasutada? Mis saaks siis, kui näiteks organisatsioon, kes kiibid tootis, hakkaks meid jälgima? Mitte lihtsalt jälgima, vaid ühtlasi kontrollima, kas me oleme ikka üdini seaduskuulekad? Ehk tahetaks hoopis maailma ümber korraldada ja luua ühtne keskvõim, kellele vastuhakk oleks mõttetu, sest nemad kontrolliksid meie raha, meie liikumist ning meie käitumist? Igale keskvõimule või korravalvuritele vastu hakkamisele järgneks kiibilt raha kaotamine, juhtimisõiguse kaotamine? Ehk hakkaks see sama keskvõim isegi otsustama, kuhu me minna võime ja kuhu mitte? Teoreetiliselt oleks see ju võimalik, aga pigem tundub see hullumeelne ja võimatu või mis?

Tegelikult ei ole see aga sugugi mitte nii totter, kui see tundub. On olemas üks organisatsioon, nimega Bilderberg’i grupp, kuhu kuulub keskeltläbi 130 mõjuvõimast ja rikast inimest, nende hulgas kuningaid, printse, peaministreid, presidente, komandöre, EU komisjoni liikmeid, NATO liikmeid. Lisaks ka näiteks Rockefelleri perekond (kes ennustas ka seda, et Londoni olümpiamängudel sureb 13 000 inimest) ja mitmete juhtivate meediakanalite juhatuste liikmed. Bilderberg’i grupi liikmed on ka näiteks Euroopa Liidu loomise taga, samuti nende eelmainitud kiipide välja töötamise taga on „juhuslikult“  Bilderbergi gruppi kuuluvate inimeste lähikondlased. Kusjuures taolised GPS’iga varustatud kiibid on USA’s juba suhteliselt populaarsed, sest annavad võimaluse kaitsta lapsi röövimise või kadumise eest.

See grupp on aga selles mõttes huvitav, et nad isegi ei varja soovi luua Uut Maailmakorda. Selle liikmed on korduvalt ise selle mõttega välja tulnud - sealjuures mõttega vähendada oluliselt maailmas elavate inimeste arvu.

Miks aga arvata, et sellise grupi plaanid ja juba tehtud sammud jäävad poolikuks?

Ainukeseks lohutuseks eestlasele on vist see, et ühtegi eestlast sellesse gruppi veel kulunud ei ole. Küll aga on praeguste ja endiste liikmete hulgas mitmeid rootslasi ning soomlasi.

Seega - ei, mina jälgimisühiskonda nii rahulikult ei suhtu.