Mereväest lahkunud ohvitser kirjeldab Delfi kasutuses olevas lahkumisankeedis värvikalt mereväes toimuvaid rikkumisi – ohvitserid joovad töö ajal alkoholi, karjääri tehakse tänu onupojapoliitikale, ohvitserid ei suuda läbi teha ei inglise keele testi ega üldfüüsilisi katseid.

Samuti ahistatakse seksuaalselt naissoost alluvaid ning mõnitatakse ning solvatakse teenistuskaaslasi. Lahkunud ohvitser toob välja terve rea konkreetseid juhtumeid ning isikunimesid. Samuti on tal konkreetsed ettepanekud, et olukorda parandada.

Kindral Ants Laaneots rääkis, et Kirsberg on oma ülikriitilise kirja kirjutanud vaid isiklikust kibestumusest, et ta ei saanud oma ametiga mereväes hakkama. Hea Delfi lugeja, kas sina oled praegu või oled kunagi olnud Eesti mereväes? Kirjuta meile, millised on olnud sinu kogemused? Kas Kirsbergi jutt vastab tõele või nõustud Laaneotsaga, et tegu on laimuga?

Ootame teie mõtteid meiliaadressil rahvahaal@delfi.ee. Kui registreerid end rahvaajakirjanikuks, võid eriti hea loo või foto eest saada ka tunnustatud ning võita preemia! Kasutada võib ka Rahva hääle vormi.