Tundub, et tänapäeva üksikemad ei suuda reaalselt maailma tajuda. Neile kõigile tahaksin Jürgen Ligilikult karmi tõe välja öelda — enamik mehi ei soovi teise mehe last üles kasvatada! Paljude jaoks on meeleheitel üksikemad lihtsalt kerge saak, keda voodisse tirida.

Lapsed eelmisest kooselust on meeste jaoks üsna raske koorem, sest teise mehe eostatud laps jääb ikka võõraks. Viisakuse pärast võib ju mängida või juttu rääkida, aga teise mehe laps on ikka eelmise mehe vili. Rääkimata sellest, et kui perre sünnivad oma lapsed, siis selgelt on omad rohkem eelistatumad. Naised, tõesti mõelge enne, kui mehega koos elama hakkate — kas on ikka on vaja jälle üks titt juurde teha, kui kaks on juba olemas?

Toon elulise näite oma sõprusringkonnast. Hoolimata sellest, et kahel inimesel oli vaikne kokkulepe, et kõik, mis puutus lapsesse oli naise mure ja majapidamiskulud läksid pooleks, jooksis see sama suhe peale kuut aastat liiva. Miks? Kuna minu sõbranna ootas, et uus elukaaslane muutub tema lapse isaks ja võtab ka osa tema elust. Mees kinnitas korduvalt, et on viisakas ja teeb mõistlikkuse piires asju kaasa. Aga lapse isa ta ei suutnud asendada ja nii tekkisid pinged. Mitte kunagi ei tohi eeldada, et uus mees võõra lapse omaks võtab!

Soovitan lapsevanematel rohkem oma suhtega tegeleda, et vältida õnnetute ja üksikute laste tekkimist. See on surnud ring, mis toob kahju ainult meile kõigile ja seetõttu peavad vanemad mõistma, et nad määravad ka oma lahutusega mitte ainult enda, vaid ka oma lapse tulevikku.

Ärge tootke siia Maarjamaale katkisi peresid juurde! Tegelege oma suhtega ja mõelge ka laste peale!