Siinkohal hakkasin ma kohe mõtlema, miks peetakse seda päeva nii eriliseks? Eriti praeguses ühiskonnas, kus naised nõuavad endale võrdõiguslikkust, sookvoote ja veel sadat erinevat asja, et olla meestega võrdsemad. Tahaksingi esitada nüüd küsimuse meestele – kui paljud said õnnitlusi, kommikarpe või lilli meestepäeva puhul? Kui paljude naised üldse teavad, millal meestepäev on? Sama küsimuse võiks esitada ka naisperele.

Viimaste aastate jooksul on mulle „head meestepäeva“ soovinud 4-5 naist. Uurides, miks nii vähe, selgus, et enamik minu naistuttavatest ei tea üldse, millal meestepäev on. Leidus ka neid, kellel ei olnud aimugi, et selline päev üldse eksisteerib.

Kus kohas on nüüd meie soolise võrdõiguslikkuse ja võrdse kohtlemise voliniku Mari-Liis Sepperi silmad? Miks ei ole ta sellel teemal sõna võtnud? Kas tõesti võitleb ta ainult naiste sookvootide eest? Kas ei peaks tulema talt märkus, et liiga vähe teavitustööd ja artikleid meestepäeva kohta kirjutatakse?

Tegin Delfis väikese testi. Kirjutasin otsingusse märksõna „naistepäev“  ja sain vastuseks 123 artiklit. Märksõnale „meestepäev“ tuli vastuseid 6. Vahe on rohkem kui 20-kordne, mis on aga tunduvalt suurem vahe kui börsil noteeritud ettevõtte juhtkonnas valitsevas tasakaalutuses. Naisi on nimelt seal 14%, mis on „kõigest“ natuke rohkem kui 6-kordne vahe, aga mille vastu aktiivselt võideldakse.

Lõpetuseks tahaks soovida naistele ilusat naistepäeva ja enne kui hakkate võtma meeste kallal, et nad nad ole piisavalt teid meeles pidanud, mõelge, millal te viimati meeles pidasite ja tähistasite meestepäeva.