Pereliige õpib Tartus arstiks ning ta on juba aastaid Tallinna ja Tartu vahet sõitnud. Tallinnas on tal perekond, Tartus aga kool. Näeme teda ainult nädalavahetuseti või siis koolivaheaegadel. Kuid nüüd selgus, et võib-olla pärast kooli lõpetamist polegi tal võimalik saada praktikale Tallinna, sest otsustamine käib keskmise hinde järgi.

Hiljuti oli Delfis lugu sellest, et Soomes on võimalik praktikakohal töötades teenida tuhandeid eurosid. Kindlasti on mitmed äsja arstiteaduskonda lõpetavad noored seda võimalust ka kaalumas ning kindlasti leidub ka neid, kes tahavadki Eestist Soome tööle minna.

Kuid need, kes on otsustanud siia jääda, võiksid saada võimaluse valida endale praktikakoha. Mitte, et mu pereliikme keskmine hinne halb oleks, kuid pingerida on tihe ning seetõttu võibki juhtuda, et need, kes eespool, saavad valida endale praktikaks pealinna haiglad ning teistele jäävad väiksemad kohad, mis on Tallinnast kaugel.

Asi ongi selles, et aastaid oleme pereliiget oodanud Tallinna ja nüüd selgus, et ta võib veel rohkem kui pool aastat pärast lõpetamist olla perest eemal. See teeb tegelikult üsna nukraks, sest niigi on need Tartu aastad olnud pikad ja juba sai arvestatud, et ta tuleb lõpuks koju.

Praktikakohti pole kindlasti Tallinnas lõpmatuseni, aga kui nüüd peab Tartust ümber kolima uude linna, siis lähevad kulud jälle suureks. Tuleb otsida elukoht ja peab leidma vahendeid jooksvate kulude katteks, sest praktika ajal ju palka ei maksta.