Antud anonüümik on kõige problemaatilisem naaber naabruskonnas, kuigi ta ei ole isegi minu otsene või kõrvaltmaja naaber. Tal on minu meelest igav, täpselt nagu ta emal, kes hommikust õhtuni akna peal passib ja nagu väike laps jõuluvana ootab.

Mäletan, kui läinud aastal võitis Usain Bolt maailmarekordiga kulla ja me sõpradega lasime õhku rõõmuhõisked ning anonüümik tuli minu aeda, minu territooriumile, minu akna alla, sõimas mind, kuna karjusin enda toas liiga kõvasti ja lubas mulle politsei kutsuda.

Teine kord meenub, kui istusime kahe sõbraga köögis laua taga, ajasime pikaleveninud õhtusöögi järel juttu, kell oli südaööle lähenemas, suveõhtu soe, aken lahti... Äkitselt jälle akna all anonüümik, kes ütles, et ei saa magada, kuna ma enda köögis räägin ja kui me kohe vait ei jää, siis ta kirjutab Elu24 vihje, kuidas Tipp ja Täpp tal magada ei lase.

Kolisin Uue Maailma asumisse kolm aastat tagasi ja olen osa saanud kahtedest festivalipäevadest, kus sain maailma parimat suitsuparti, suus sulavat suitsusinki, keelt alla viivaid kooke... See on koht, kus parimad asjad on koondatud paarile tänavanurgale, toodud sulle nii lähedale, et neid nautida ja vaid kaks päeva aastas.

Uue Maailma festival on kultuurisündmus nagu laulupidu või Viljandi Folk. On inimesi, kellele see meeldib ja neid, kellele see ei meeldi. Anonüümik ei ole lihtsalt üks neist, kellele see ei meeldi - talle ei meeldi miski, talle ilmselt ei meeldi elada ka. Peamine, et saaks ikka vinguda ja kirju kirjutada ja halada ja politseisse mõttetuid kõnesid teha, omaalgatuslikult liikluspolitseinikku mängida ja trahvi teha. Jah, just, ta lubas mu sõbra auto ära teisaldada ja talle trahvi teha, kuna ta julges linna maal, ettenähtud kohal, parkimise eest makstes parkida. Anonüümikule ei meeldinud, et auto seisis tema maja ees ja ta kukkus kriiskama.

Uue Maailma festival on inimesi ühendav, lähendav ja sõbraks tegev. Lastel on lõbus, suurtel on lõbus, esinejatel on lõbus - igati positiivne üritus ja kui raha ja pealehakkajaid inimesi oleks rohkem, võiks see anonüümiku õudusunenägu toimuda suisa kaks korda aastas. Järgmisel aastal, nui neljaks, osalen ka ise ja sel korral mitte enam külastajana.

Lisaks on mul küsimus: kas Silver Meikar on joodik? Kas Heiti Kender on joodik? Kas Jaan Pehk on joodik? Kas Triin ja Toomas Luhats on joodikud? Kas Tõnu Kaljuste on joodik? Kas Kadri Hindrikus on joodik? Kas Bert Pringi on joodik? Kas Kaur Kender on joodik? Kas Tambet Tuisk on joodik? Kas Andres Anvelt on joodik?

PS: Mina olen joodikuid näinud kakerdamas ainult Videviku tänava hosteli ees!

Peatse kohtumiseni, Ivi, ja Uue Maailma rahvas!