Vändra Tarbijate Ühistule kuuluvas Tori A&O kaupluses ei ole viimasel ajal enam võimalik osta soovitud kaupa, sest TÜ olevat kaubasortimenti muutnud. Mõned näited:

Tori kaupluses on küll kenasti müügil jalgratta rehvid ehk mantlid numbriga 28, aga müügil pole normaalseid ehk laiemaid õhukumme. Müügil olevad õhukummid on kitsad ja peenikesed ning on mõeldud linnarattale. Vene jalgrataste puhul lähevad need peenikesed õhukummid katki juba esimesi kilomeetreid sõites.

Juba mõnda aega pole samas kaupluses müügil Meierei piima ja see on asendatud Farmi piimaga. Juba mitu nädalat pole Tori kaupluses müügil kassile mõeldud tavapäraseid ehk odavamaid purgikonserve. Müügil olevad konservid on hinnalt kallid ja kass ei söö neid. Juba mitmendat korda olen pidanud ostma oma kassile kas Valla viinereid või suitsusardelle, mis samuti olid veidi odavamad.

Miks ei tooda enam A&O-sse müügile neid vajalikke kaupu ning asendatakse need teistega? Kellele on vaja seda pidevat kaubasortimendi muutmist?

Tarbija soov peab olema seaduseks! Tarbijate Ühistu juhtkond uurigu klientidelt nende soove ja koostagu kaubasortiment seda arvesse võttes. Vanasti oli kaupluses ettepanekute raamat või kaust ning kliendid said oma soovid sinna kirja panna ja soovitud kaupu toodi müügile. Nüüd tuleks seda traditsiooni jätkata.