Die Linke algatusega ühines üle saja väljapaistva saksa poliitiku, ametiühingutegelase, majandusteadlase ja sotsioloogi. Lühema töönädala taga oli asjaolu, et Saksamaal on üle kolme miljoni osalise tööajaga töötaja, kes töötavad keskmiselt 14,7 tundi nädalas ning sellest neile ei piisa, kuid ülepakkumine tööturul põhjustabki palgalangust.

Lisaks töötundide vähendamisele võib tõusta ka töötajate tootlikkus. Rutiin on igapäevase töö suurim vaenlane ning 8 tundi päevas tööd tehes on eksimused kiired tekkima. Näiteks 30-tunnise töönädala juures (6 tundi päevas) oleks rutiin väiksem ning inimene järgmisel päeval tööle tulles puhanum ja värskem. Puhanud inimene on rahulikum, ta suudab rohkem tööd teha ning ideid luua, kuna pea on värskem.

Äkki me mõtleme tööst ikka nagu nõukogude ajal, mil käis üks rassimine ja rügamine, kuid mitte kellegi elu paremaks ei läinud? Tänapäeval loeb rohkem nutikus ning sellepärast on meil olemas ka igasugused nutikad abivahendid: mobiiltelefonid, arvutid, internet jne, mis muudavad meie elu palju lihtsamaks. Samamoodi võiks ka töönädal olla palju paindlikum ning anda töötajatele rohkem vabadust.

Tootlikkus ei tähenda seda, kui kaua sa rügad, vaid seda, kui palju sa saad teatud aja jooksul ära teha. Paindlikum tööaeg aitaks eelpool mainitud tegurite põhjal tootlikkust suurendada.