"60ndatel ehitatud maja ja loodetakse, et puudusi pole. Sellel ajal ehitatud majad on tänaseks kas lammutatud ja uued peale ehitatud või ootavad lammutamist. Sellist maja ostetakse vaid krundi asukoha pärast, mitte, et seal elada."

"60ndatest võib saada väga häid elamuid, kõik olenes ehitajast. Paraku tuleb tunnistada, et 60ndatel ehitatud kortermajad on praegugi palju paremas seisus ja soojapidavamad kui 90ndatel kiiruga tehtud müügimajad. Neil elamutel olid veel laotud seinad ja soojustus, nagu see vähegi võimalik oli vahel. Eriline ehitus oli silikatsiitpaneelidest välisseinad, kuhu väljapoole ja sissepoole käis ainult krohv peale ja tuppa tapeet. Plokid ei käinud tihti korralikult kokku. Vahe täideti tsemendi seguga, külmasillad jäid isoleerimata, majade vajumisega ei arvestanud keegi. Tänapäeva maaklerid on müügimehed, müügipreilid. Ehitusest ei jaga nad halli mütsigi. Mõni müüb maja nii, et pole ise tuppagi saanud, aga jutt ostjale on nii "tark", vaata et ehitusmehest insener ka ei oska nii teadja olla."

"Maaklerite tasud peaksid justkui olema põhjendatud sellega, et ta annab oma garantii, et kaup on tõesti aus. Ma enamuse ajast tõesti ei saa aru, mille eest maakler üldse raha saab. Kõige ülemakstum teenus Eestis. On ka tõesti adekvaatseid ja häid kinnisvaravahendajaid, aga märkimisväärne hulk on endale ilmselgelt seadnud lihtsalt eesmärgiks võimalikult palju pappi tasku kühveldada. Jamade eest ei kipu sellised iial vastutama. Selge ju, et müüja tahab saada oma kaubast, ka viletsast, võimalikult hea hinnaga lahti. Selge ka see, et ostja tahab saada võimalikult odavalt võimalikult head kaupa. Seega oleks maaklerit kui erapooletut vahemeest justkui vaja, aga tõesti erapooletu hindajana."

"Loogiline oleks, et maakler vastutab ka osaliselt. Aga kohe, kui oma vahendustasu kätte saab, ei taha ta enam midagi kuulda nii sellest tehingust, ega veel vähem mingite probleemidega tegeleda. Siit moraal, et maakler selles ostu-müügi ahelas on täiesti mõttetu olevus."

"Olen isegi tulnud võhikuna Tallinnasse korterit ostma. Ausalt öeldes ma saan ostjast natuke ka aru. Kui sa sisened võõrasse majja või korterisse, siis sa näed asja paratamatult teise pilguga kui omanik, kes on seal aastaid elanud. Reeglina tundub kõik ilusam ja idüllilisem kui tegelikkuses. Väga ebamugav on hakata võõras majas kohe ahju kütma või ronida katusele korstent uurima või siis sõrgkangiga talasid läbi koputama. Loomulikult on see kõik tehtav ning vana maja puhul hädavajalik."

"Süüdistada pole siin kedagi muud kui iseennast. Kui tahad mingisugust tagatist, siis tuleb vajalikud punktid panna juba ostu-müügi lepingusse. Kui küttekolded on korras, siis peab seda kinnitama ka korstnapühkija akt, mis on isegi kohustuslik, mitte soovituslik. Seda, kas 1960 paigaldatud hooldamata puitaken puhub läbi, peaks täiemõistuslik täiskasvanu suutma hinnata ka oma silmaga. Samuti katuse pikaajaline läbijooksmine peaks olema silmaga nähtav. Varjatud puudus võiks seevastu olla, kui uued 2015 paigaldatud kolmekordsed puitpakettaknad oleksid valesti, ilma isolatsioonita, paigaldatud, nii et ostja peab aknapõsed uuesti lahti lõhkuma, soojustama, teipima. Sellist puudust ei saaks ei ostja ega ka ehitusekspert suvisel ajal avastada.

"Antud juhul on 100% tegu maakleripoolse prohmakaga, seega tehingu kahju peaks ostjale tasuma maakler. Enamik kinnisvarafirmasid püüab lausa keelata müüja ja ostja omavahelist suhtlemist, kartes, et selle käigus võivad selguda just sedalaadi tegurid, mis hinda (ja maaklertasu) vähendada võivad. Nad küll ise väidavad, et muidu toimuks tehing äkki otse."

"Maaklerid valetavad tihti täiesti süüdimatult. Kui ise kunagi maja ostsin, siis oli väga raske saada algul infot maja kohta, kuna maakler väitis, et omaniku andmed peavad olema konfidentsiaalsed. Õnneks aga tegime eellepingu notari juures ja sinna tuli omanik kohale, kus üllatuseks selgus, et tegu oli eaka kolleegiga, tänu millele saime järgmiste nädalate jooksul siiski väga palju infot nii otsesest allikast kui õnnestus algsest hinnast ka ca 100 tuh krooni alla tingida. Maakleri nägu, kui ta lõpptehingu sõlmimisel notari juures hinna langetamisest kuulis, oleks olnud jäädvustamist väärt. Ka meile rääkis maakler algul, et 60a vana maja on ideaalses korras, omanik aga selgitas meile täiesti ausalt elektri- ja küttesüsteemi iseärasusi ning andis nõu, millised augud katusel kõige kiiremas järgus lappimist vajavad."

"Eestis on maakler parasiit, kes ei vastuta mitte millegi eest. Teised on hindajad, kes samuti saavad raha mittemillegi eest ja ei määra kinnisvarale seisukorrale vastavat hinda, vaid võtavad excelist või kinnisvaraportaalidest samasuguse müüdava keskmise ja kogu muusika."