"Lapsepõlvest saati olen laulupidudel nutnud "Mu isamaa on minu arm" kuulates. Kust need pisarad tulid, ma ei tea aga tean, et need pisarad ajasid mind koos teistega laulvat revolutsiooni tegema. Aga ükskord olin laulupeol maruvihane omaenese kalli riigi peale. Elasin juba maal ja sõitsime ikkagi laulupeole. Pilet oli miinimumpalgaga võrreldes vägagi kallis. Tahtsin paremini laule kuulata ja suundusin ettepoole. Parem kui ma poleks seda teinud, sest me jõudsime TARANI. Võisime tara tagant vaadata, kuidas Ansip intervjuud andis ja tugitoolides võisid rikkad 500 krooni eest lösutada. Ridade vahel võinuks autoga sõita. Lapsepõlves, sügaval vene ajal istusin kord üksinda üsna ees ja keegi ei ajanud mind ära. Ma olin seal tara taga hingepõhjani ja isiklikult solvatud. Kõnedes ülistati ühishingamist."

"Eestlaste laulupeo formaat on selline, et sinna ei saa kuuluda ükski võõrkeel ega võõras muusika. Kui Eestis elanud vene rahvuse esindaja oleks loonud mingi pala eestlastele või eesti kultuuri heaks, siis võiks see kõlada. Muidu ei tohiks ükski, eriti just Venemaaga seotu seal kõlada. Kui venelastel on tõmme tulla kokku ning laulda omi populaarseid laule, siis palun väga! Kui venelastel ja eestlastel on tõmme laulda koos kasvõi näiteks nõukaaja populaarseid laule, siis palun väga, aga laulupidu on puht eestlaste värk ja peab selleks jääma!"

"Nüüd minnakse veel kõige pühama asja kallale, mis eestlastele on jäänud. Niigi laiutab see vene keel igal pool, tänaval, teeninduses, kaubanduskeskuses, riigiametites - nagu elaks kuskil vene külas, mitte Eesti Vabariigis, mis kuulub Euroopa Liitu. Nüüd siis ka laulupeole - igatahes suur EI! Olen kindel, et suur osa koore selle peale lihtsalt loobub osalemisest. 2014. aastal käisin laulupeol koos eakate Kanada sugulastega, kes nutsid rõõmust. Kui oleks vene keeles laulma hakatud, oleks nad ilmselt samuti nutnud, ainult et teisel põhjusel."

"Ei mingit vene keelset laulu laulupeol! Meil on üks riigikeel ja kui teatud kogukond vilistab selle õppimisele, siis pole ka vaja neile teha erandeid! Minu tuttavad, kes ei ole eestlased, vaid vene rahvusest, on lausa ebameeldivalt üllatunud, et miks peaks Eesti peol olema venekeelne laul. Meie laulupidu olgu ja jäägu Eesti keelseks!"