"Ma ei tea, mis oleks olnud siis, kui dr.Käsk poleks ravima hakanud minu perearsti lauslollust. Lapsel oli nii tugev keskkōrvapōletik, et päev pärast perearsti soovitust kodus lihtsalt rahulikult olla, hakkas kōrvast mäda voolama, just voolama ja tuli seda pool päeva! Käsk katsetas 3 erinevat antibiootikumi, enne kui pōletik ravile allus. Perearsti ei huvita probleemi leidmine. Tema peamiseks huviks on: vōimalikult vähe analüüse teha, et siis kerge väita, midagi ju ei ole! Ilma tōsise süvenemiseta "järgmine patsient", kuna uksetagune on ootajatest pungil. Arstide tase/arv on niigi katastroofiline Saaremaal...mis see siis on: riiklik plaan saarlaste väljasuretamiseks, sandistamiseks? Dr. Käsk on karm ja otsekohene, aga ka suurepärane arst! Muide, kahtlustan, et ta elabki haiglas ja kodus vahetatab ainult riideid, kuna on 24/7 kättesaadav! Suured tänud Tema panuse eest Saaremaa pediaatriasse!"

"Sama lugu on lastega tegelevate eriarstide puhul, kus võetakse medõde arsti kõrvalt ära ja jäetakse kolme arsti peale üks õde. Enam ei ole arstil aega patsiendiga tegeleda, sest arvutitöö vajab tegemist. Kannatavad väikesed lapsed ja nende pered. Tulge mõistusele poliitikud ja juhtivad parteid! Aina hullemaks läheb see reformimine! Paljud noored haritud pered juba on lahkunud Eestist koos lastega ja nii jääb riigikassa veelgi vaesemaks. Loogiline käik sellele, mis Eestis on viimastel aastatel toimunud. Korruptsioon lokkab, "ärategemine" kindel trend, kuid inimeste tervis ja heaolu on tagaplaanil."

"Täiesti õudne, kus suunas Eesti Vabariik oma arengus läheb. Miks teha sellist lollust meie kõige väiksemate ja kallimate arvelt? On ju palju teisi kohti, kus saab raha kokkuhoida, riigiisad alustagu selles isikliku eeskuju näitamisega."

"Tänasel Eesti meditsiinil ongi kaks väga suurt viga. Esiteks see, et perearst ei asenda mitte kunagi erialaarsti, sest inimorganism on nii keeruline, et kõiketeadja ei tea tegelikult mitte midagi. Taastada tuleb polikliinikute süsteem, kus üldarst suunab sind kohe samas majas asuva eriarsti juurde, kui näeb selleks vajadust. Lastega ei minda mitte kunagi üldarsti juurde, vaid ikka kohe lastearsti juurde. Miks siis TÜ veel hambaarste koolitab, kui perearstid kõike oskavad? Teiseks on praegune perearstide süsteem mitte raviotstarbeline vaid äriotstarbeline."

"Kahjuks tuleb tõdeda, et lihtne on alustada reformidega, palju raskem on tagada, et need olukorda ei halvendaks, vaid muudaks paremaks. Tänaste hädade põhjuseid tuleb otsida ajast, kui arvati, et perearstisüsteem asendab paljude eriarstide tegevust ja need võib kõik koondada mõnesse haiglasse kogu Eesti kohta. Selle otsuse tulemusena vähendati Tartu Ülikooli arstiteaduskonnas vastuvõttu mitmeks aastaks, mis tõi endaga kaasa ka spetsialiseerumiste drastilise vähenemise mitmel erialal, nende hulgas ka pediaatrias. Perearstid pidid olema piisavalt pädevad, et tagada laste tervishoiu profülaktika ja ravi, spetsialiseeritud pediaatriline ravi otsustati keskendada mõnesse haiglasse Eestis. Nüüd on kogu selle ettevalmistamata reformi õied käes ja karta on, et viljad tulevad veel õige mõrudad. Nüüd on alustatud sisuliselt endiste polikliinikute taastamisega, ent vajalikul hulgal eriarste ei ole nii palju ja vajalikul määral niipea kusagilt võtta. Praegust sotsiaalministrit, kes reformide algatamise ajal veel ise laps oli, on küll mõttetu selles süüdistada."