"Kõikide asjadega siin ilmas on nii, et selleks hetkeks, kui nad saavad kinni makstud ja võiks nagu eeldada, et nüüd edaspidi hakkab puhas kuld taskusse voolama, nad tegelikult amortiseeruvad ja tuleb teha uusi kulutusi järgmise sama otstarbega seadme soetamiseks. See kõik on üks suur mull, põhimõtteliselt on tarbija osaks ikka ja alati ainult maksmine, olgu tarbitavaks objektiks siis päikesepaneel, tuuleveski, elektriauto, pesumasin või pardel. Nad kõik kuluvad, see on kindel kui aamen kirikus."

"Meelitamine tasuvuse ja muu sellisega on selge vale, ükski soetatud asi ei tasu end kunagi ära, nad on kõik ikkagi kuluartiklid. Kõige tasuvam on elada neid asju soetamata, täiesti ilma asjadeta maailmas. On erakuid, kes elavad metsas asjakultusvabalt ja üksikud isegi rahavabalt üksnes looduse andidest, aga ülejäänud siiski vajavad või vähemalt arvavad vajavat üht, teist ja kolmandatki. Ja siinjuures ongi nende ainsaks valikuks, et millised asjad nad end teenima valivad, kas nad toodavad omale vajaliku elektri päikesest, tuulest või panevad maja kõrvale müriseva ja tossava generaatori, kas nad liiguvad linnas vaikselt ja õhku reostamata, või on neil suva hingematvast õhust linnatänaval ja nad ei hooli oma ega ligimeste tervisest. Nad kõik ikkagi maksavad, odavamalt läbisaamine on alati vaid hetkeline illusioon, pikemas perspektiivis antakse esmapilgul näiliselt kokkuhoitud raha näiteks tohtritele ja ravimite ostmiseks. Aga võiks ju hoopis jala käia ja jätta auto üldse soetamata, võiks ju elektritki vähem tarbida, muna saab mikserdamise asemel vahtu lüüa ka käsitsi, vaat see oleks päriselt kokkuhoid. Iga ostmata jäänud asi on kokkuhoid, asjade ostma meelitamine aga puhas ajupesu. Ohvreid jätkub."

"Unustage ära, et päikeseenergia kasutamine Eesti tingimustes end rahaliselt ära tasub. Süsteemi müüjatele on see küll jah kasulik, nende rahakott täitub teiste arvelt. 10+ aastase tasuvusperioodiga asjad unustage ära, ükski tootja ega müüja ei garanteeri, et see süsteem veel 10 aasta pärast üldse töötab või sama võimsusega elektrit suudab anda."

"On läinud nii, et elan jutuks olevas majas. Rääkides maasoojuspumbast, siis tuleb tõdeda, et see tasus ennast 2,5 aastaga ära. Kolm aastat pärast maakütte paigaldamist tegime huvi pärast tagasihoidliku arvestuse, kas maaküte või enne sooja tootnud kütteõli, tulemus suhteliselt lihtne, maaküte julgelt 3 korda odavam. Muidugi on meil abiks suur maalapp, seega sai kollektorit maha panna laadnalt ja lisaks nõutavale kogusele piisava varuga. Kui ma ei eksi, siis oli vist vajalik 3-4 kollektorit, maha panime 5 ja jäi rahulikult veel paari kollektori jaoks maad ülegi. Elektri koha pealt 100% kaasa rääkida veel ei julge, eks mõne aasta pärast saab pisut konkreetsemad arvestused teha, aga täna on olukord järgmine: külmutasime enda jaoks elektrihinna (turul toimuv jätab külmaks). Tänaseni toodab seade piisavalt, et ära katta investeeringut, vähemalt tänaseni ei ole ükski korter pidanud juurde maksma. Seade tarbib mõttetu ruumi pinda, on suht tagasihoidliku suurusega ja katusepinnast pole absoluutselt kahju. Kokkuvõttes asi minu jaoks alati lihtne olnud, kui on plaan midagi teha ja on konkreetne näide kiirest tasuvusest ning edaspidi läheb elu odavamaks, aga palun, teeme ära. Keegi pakub innovaatilist lahendust, seade soetatud, toodab elektrit, hind külmutatud, seade maksab ennast ise kinni, aga miks mitte, abiks ikka."

"Uute energiat kokkuhoidvate seadmetega on paraku nii, et teoorias head, praktikas tülikad ja sageli ka kulukad. Tegelikkus kipub olema selline, et nii maaküte, soojustagastusega ventilatsioon kui ka päikesepaneelid ei õigusta pikemas plaanis ennast ära. Kes nimetatud süsteemidest rohkem teada tahab, peab ennast ise harima, mitte kuulama müügimeeste juttu."

"Päikesepaneeli õnnelik kasutaja ei tea veel, mis teda ees ootab. See pidev paneelide pinna puhastamine hakkab lõpuks ära tüütama, kevadel õietolm ja muud lendlevad osakesed,linnukakast rääkimata. Talvel lumi ja jää, mis võib paneelid puruks muljuda, pluss suured tormid-tuuled, mis kipuvad tasapisi mõrasi tekitama. Müügimeeste möla heast investeeringust on sinise hobuse peer, isegi siis, kui see asi seal katusel 10 korda vähem maksaks, on sellega kaasnev jama kordades suurem. Hingerahu maksab rohkem, ei pea muret tundma, kas see riistapuu seal katusel ikka on korras või mitte."