1. Pane külalised tööle. Rohimine, puude lõhkumine, muru niitmine, istutamine, kivide korjamine, koristamine ja nõudepesu on neile sobivad ülesanded. Kui tead juba ette, et keegi hakkab külla trügima, teavita teda eesootavatest kohustustest juba varem, siis võivad neil ootamatult "teised plaanid" tekkida.

2. Võta endale suur koer, kes peremehe juuresolekuta ühtki võõrast väravast kaugemale ei luba.

3. Teeskle end haigeks. "Oi, tore, et tulite, meil on siin kõik kõhugripis ja meil ongi igav. Tulge aga edasi!" Välkkiire põgenemine garanteeritud!

4. Hirmuta. Mul tuid ühed, kes kartsid rästikuid. "Oh, ega te rästikuid ei karda? Mul tuli üks eile tuppa, elab vist maja all... Ja külaline kaob nagu välk."

5. Saada külalised poodi, kuid raha ära kaasa anna. "Kuulge, mul on külmkapp täitsa tühi ja lauale pole midagi panna, kas käiksite poes ära? Siin on nimekiri!"

6. Ära vaheta voodipesu. "Vabandust, mul eelmistest külalistest jäi siia nende voodipesu, mida ma pesta ei jõudnud. Aga pole ju hullu, te saate hakkama küll!"

7. Lülita telefon maal olemise ajaks välja. Kes tahab, saadab sõnumi, aga eksinud ei saa siis teed küsida ning jääb väikegi lootus, et sõidavad õigest teeotsast mööda.

8. Riputa väravasse hinnakiri. Pealkirjaks "Kutsumata külalistele." Vaata, mitu sõpra väravast ringi keerab.

9. Kui sõbrad hakkavad ööseks jäämisest rääkima, otsi neile välja lähimate hotellide või kodumajutuste telefoninumbrid ning paku abi toa broneerimisel.

10. Kui sõbrad helistavad, et hakkavad tulema, siis on kaks vastusevarianti. Kui tahad, et nad tuleksid, ütle kindlalt, et oma söögid ja joogid tuleb kaasa võtta. Kui külaliste vastu huvi ei tunne, maini ära ka see, et lisaks söökidele ja jookidele tuleb kaasa võtta hea tuju - põõsaid on vaja sõnnikuga väetada, välikäimla tühjaks teha, laut valmis ehitada ja keldrit kõpitseda. Nad leiavad kiiresti mingi muu tegevuse.

11. Märgates hoovi keeravat autot, haara telefon ning "räägi naabrinaisega": jah, me olime siin just lõpetamas, peseme end puhtaks ja tuleme teie juurde. Külalistele teata, et hakkasite just ära minema ning olite just sättimas.

12. Võta julgus kokku ning teata küllatrügijatele viisakalt kuid enesekindlalt, et sinu kodu on sinu kindlus, siin kehtivad reeglid:
- enne sisse sadamist helistatakse ja küsitakse luba
- oma söögid-joogid kaasa
- oma voodipesu kaasa
- jalanõudega toas ei käida, pererahva vara kallale ei kiputa
- jne

13. Kui muu ei aita, tee tagasi. Veeda paar nädalat kõige tüütumate külaliste juures elades. Mine sinna täiesti ootamatult, teata süüdimatu näoga, et tulid lihtsalt korraks külla, keera end nende abieluvoodisse magama, hommikul tõsta külmkapist kõik parem kraam lauale ja valmista endale kuninglik hommikusöök, joo end peremehe kallimast konjakist täis, laula karaoket jne. Lahkudes kinnita, et nii vahvat üritust tuleb kindlasti varsti jälle korrata, sa tuled neile juba üsna pea uuesti külla!