"Haha! Kus nüüd eestlased läksid leili! Mina küll toetan seda algatust kahe käega. Meie oleme siin kõvad mehed ja kutsume oma naabreid põtradeks ja tibladeks, aga neil pole meid ju millekski kutsuda! See on lausa nukker. Väike tögamine ja hõõrumine on elu loomulik osa, muidu on igav ja lame. Ja no kamoon: "Bemmit – ostavat bemarin heti kun rahat riittää" – see on ju geniaalne nali – nii täppi pole põdrad ammu pannud!"

"Eestlased võiksid õppida enese üle naerma. Ainuke asi, mille peale mina eesti naisena siinkohal solvuksin, on see, et väljapakutud hüüdnimed on väga meestekesksed."

"17 aastat Soomes ja pole selliste inimestega kokku puutunud. Need artiklis mainitud nimed on kõik võõrad. Tõsi, kui mingi vargus on toime pandud, siis kommentaarides kohtab ütlemisi nagu "Raivod tegutsemas", aga see on samatasemeline publik nagu see, kes Eestis süüdistab "Ivane" veel avastamata kuritegudes. "Kalevipojad" on ju eestlaste enda pandud nimi ja Eesti ajakirjandus kasutab seda aktiivselt."

"Soomlased on meile ikkagi peaaegu sugulased ja selline leebe nügimine käib asja juurde. Ei ole meil kedagi lähedasemat."

"Mulle meeldis "Kalevipoegade" kõrval "Metsaveljet" ja "Kuratit". Venelased on meid ju alati hüüdnud "kuratõ" – kuna eestlased kipuvad seda mugavat sõna ülearu kasutama. Hea, et meid raiskadeks ei kutsuta! Perunat oli ka üpris vaimukas."

"Minu meelest polnud neis nimedes miskit solvavat. Läbi aegade on oma naabreid tögatud."

"Mida ilku, kallid kaasmaalased? Kas meie valulävi on tõesti nii madal, et üldse tögamist naabrite poolt ei talu? See ju tavaline asi, et naaberrahvad üksteisest anekdoote ja nalju räägivad – nii on see rootslaste-norrakate, inglaste-iirlaste ja isegi meie endi saarlaste-hiidlaste vahel. Kus on nüüd see paljukiidetud sallivus?"

"See pole sugugi vihaõhutav artikkel, nagu keegi siin mainis. Tore on ju teada, kuidas teised meid kutsuvad – mida nad meist arvavad. Miks seda pahaks panna? Alati on tehtud ja tehakse edaspidigi, kui meie nn poliitkorrektsus meid ühetaolisteks ei tee."

"No kui meie kutsume neid Põtradeks, kas nemad ei tohi siis meid miskit moodi kutsuda? Muide, olen kuulnud, et soomlased kutsuvad eestlasi ninasarvikuteks – et alati ülbed ja nina püsti. Hästi tabatud!"

"Minul oli küll naljakas lugeda. Elu ongi selline. Pole neil nimedel häda midagi ja huumorit peab ka saama. Ainult rumalad solvuvad."

Hea lugeja, kui tead, milliste vaimukate nimedega eestlasi mujal kutsutakse, siis anna teada aadressil rahvahaal@delfi.ee !